ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Οι μεγαλοδημοσιογράφοι

Ο Κατάλευκος είχε σταθεί κάτω από το air condition της εφημερίδας και κάθε τόσο πετούσε μια βρισιά για το κλιματιστικό του σπιτιού του, που χάλασε την ώρα του καύσωνα. Hταν βέβαια παμπάλαιο το μηχάνημα. Μόλις ο Τζώνης άκουσε την ιστορία του προϊσταμένου του έβαλε τα γέλια:
- «Καλά, κοτζάμ μεγαλοδημοσιογράφος και δεν έχεις λεφτά να βάλεις ένα καινούργιο κλιματιστικό στο σπίτι σου, αρχηγέ;».
(...)
- «Τζώνη, μπερδεύεις την τηλεοπτική μεγαλοδημοσιογραφία με την έντυπη δημοσιογραφία και δεν επιτρέπεται. Ενας καταξιωμένος δημοσιογράφος εφημερίδας είναι σεβαστός και υπολογίσιμος, αλλά λεφτά δεν βγάζει. Οι εφημερίδες είναι πια φτωχές. Η τηλεόραση δίνει ακόμα χρήματα, λιγότερα από παλιά βέβαια, αλλά πληρώνει ακόμα καλύτερα απ’ τις εφημερίδες. Αρα, μεγαλοδημοσιογράφοι είναι οι τηλεοπτικοί».
- «Α γι’ αυτό δεν έχεις λεφτά ν’ αλλάξεις κλιματιστικό στο σπίτι σου κι έρχεσαι εδώ.. από το πρωί και δροσίζεσαι με έξοδα του εργοδότη σου».
- «Κατάλαβες τώρα γιατί λέω ότι είσαι αγενής, προπετής και ημιαγράμματος, νεαρέ;».
- «Αυτό το ημιαγράμματος είναι άσχετο, αρχηγέ, αλλά το ‘βαλες επίτηδες για να με μειώσεις. Γι’ αυτό σου απαντώ ότι μπορεί να είμαι αγενής, αλλά είμαι και ειλικρινής. Στους καλούς καιρούς της τηλεόρασης μπορούσες να γίνεις τηλεοπτικός δημοσιογράφος, όμως κώλωσες. Φοβήθηκες. Διότι με την τηλεόραση εκτίθεσαι στο κοινό άμεσα, δεν μπορείς να ξαναγράψεις δέκα φορές το κείμενό σου όπως στην εφημερίδα».
- «Οχι ανόητε νεαρέ, κάνεις λάθος. Δεν κώλωσα, αρνήθηκα για λόγους αρχής. Μου πρότειναν να δουλέψω στην τηλεόραση, αλλά εγώ είμαι άνθρωπος της γραφής».
- «Ε, οι άνθρωποι της γραφής είναι κοσμοκαλόγεροι, αρχηγέ μου. Κάτσε λοιπόν και γράφε, αλλά δίχως κλιματισμό».
- «Γιατί, κι εσύ σε εφημερίδα δεν δουλεύεις;».
- «Οχι για πολύ, αρχηγέ μου. Εγώ, ως ιδεολογικά αποπροσανατολισμένος άνθρωπος της ελεύθερης αγοράς, λέω να πάω πρώτα στην τηλεόραση κι από κει στο Ιντερνετ. Σιγά μην κάτσω στην εφημερίδα να βράζω για λόγους αρχής».


(από τη στήλη «Οι περιπέτειες του ρεπόρτερ κατάλευκου που υπογράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας "Εθνος")