ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Τι αυταρχισμός, mon Dieu!

Πού ζούμε! Έχουν περιλάβει τον Πολάκη όλοι τους, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι και δεν αφήνουν τίποτε όρθιο. Με πρώτο θύμα, ως συνήθως, την αλήθεια, την οποία φυσικά και γνωρίζουν. Γιατί, λέει η Ν.Δ., είχαν το θράσος, αυτός και ο Ξανθός, να ζητήσουν την παραίτηση των οσίων μελών του Δ.Σ. του αγίου ΚΕΕΛΠΝΟ. Άκου πράγματα! Γιατί, λέει η Συμπαράταξη, επιχειρούν να εγκαταστήσουν βαθύ κομματικό κράτος στο ΚΕΕΛΠΝΟ - προφανώς, τώρα η υπογράφουσα τα σχετικά Χριστοφιλοπούλου το θεωρεί ρηχό. Γιατί, λέει ο φιλαλήθης Θεοδωράκης, ο Πολάκης διορίζει όποιον θέλει απολύει όποιον θέλει, και εν γένει κάνει ό,τι θέλει.
Ου να χαθούν να χάνονται οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι, μέρες που είναι. Δεν ασχολείται κανείς με το λοιμώδες καθεστώς που έχουν εγκαταστήσει στο ΚΕΕΛΠΝΟ οι προαγωγοί του αποθανόντος δικομματισμού. Μεταξύ τους και κάποιοι κατήγοροι του Πολάκη. Κάνουν ότι δεν ξέρουν ότι στο ΚΕΕΛΠΝΟ είχαν δημιουργήσει διά νόμου μια πόρτα για να τρυπώνουν τα δικά τους παιδιά στο..
Δημόσιο, εκτός ΑΣΕΠ. Κι ότι ο Ξανθός με τον Πολάκη επέβαλαν -τι αυταρχισμός, mon Dieu!- να γίνει ο διαγωνισμός για το προσωπικό των ΜΕΘ, με τις προδιαγραφές του ΑΣΕΠ.

Αμ, το άλλο; Υπερασπίζονται τον μαύρο κι άραχλο ισόβιο διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο οποίος διώκεται για βαρύτατα αδικήματα, που έχουν σχέση ακριβώς με τη θέση του. Aλλά παραμένει στη θέση του. Αυτόν, μάλλον, εννοούν όταν ξελαρυγγιάζονται ότι ο Πολάκης απολύει όποιον θέλει. Κάνουν το κορόιδο για το γεγονός ότι οι ιθύνοντες του ΚΕΕΛΠΝΟ αρνούνται να δεχτούν τους νόμιμους ελέγχους στα οικονομικά του. Ότι τα έκαναν μαντάρα –εκ του πονηρού πιθανότατα- με τον πίνακα των προσλήψεων για τις ΜΕΘ. Ότι εν γένει το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει καταντήσει ιστορία μου αμαρτία μου.

Ε, ο Ξανθός κι ο Πολάκης, ν' αγιάσει το χέρι τους, στέλνουν στα σπίτια τους όλα τα άνθη του Δ.Σ. Δηλώνουν ότι το πάρτι τελείωσε. Κι αντί, οι αυτουργοί και συναυτουργοί τουλάχιστον, αυτού του αμαρτωλού Κέντρου, να σωπάσουν, βγαίνουν στα κεραμίδια. Για να θάψουν την ηγεσία του υπουργείου, προφανώς, κι ας πάει και το παλιάμπελο του χορού των εκατομμυρίων, με τον οποίο ασχολούνται οι εισαγγελείς. Για να θάψουν την κυβέρνηση επίσης. Και από αλληλεγγύη, βεβαίως, στους δικούς τους άσωτους υιούς, που διώκονται -σώσον, Κύριε...- από την ηγεσία του υπουργείου!

Τελευταίο, αλλά όχι ασήμαντο. Ο Πολάκης και ο Ξανθός χαλάνε μπίζνες στον χώρο της Υγείας στρωμένες από χρόνια. Επ' αυτού μια συμβουλή και όχι απειλή: Ας κρυφτούν εγκαίρως δεκατρία μέτρα κάτω από το χώμα ορισμένοι, γιατί έρχεται ο εισαγγελέας...

Θανάσης Καρτερός (Αυγή)