ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Κ. Εφήμερος (ΤΡΡ): Η απεργία της ΠΟΕΣΥ είναι ηλίθια

Γιατί η απεργία της ΠΟΕΣΥ είναι ηλίθια και τι θα κάνει το TPP

Την περασμένη εβδομάδα η ΠΟΕΣΥ προκήρυξε μια απεργία διαρκείας κατά του ασφαλιστικού με τη γνωστή επιτυχία στο διαδίκτυο όπου το 99% των ιστοσελίδων δούλεψαν κανονικά. Τις μέρες εκείνες προσπάθησα μέσω κειμένων και παρουσίας στην συζήτηση να μεταπείσω το προεδρείο του σωματείου προκειμένου να δώσει μια ειδική εξαίρεση στα διαδικτυακά ΜΜΕ μόνο για την ανάλυση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Δυστυχώς χωρίς να ακουστώ. Σήμερα, στα 42 μου χρόνια, για πρώτη φορά αναγκάζομαι να γράψω ένα κείμενο που μοιάζει να συμφωνεί με τη γραμμή του ΣΚΑΪ..


του Κώστα Εφήμερου

Όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα επιχειρήσει να περάσει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο εντός του Σαββατοκύριακου και γνωρίζοντας την πρόθεση της ΠΟΕΣΥ για κινητοποιήσεις έστειλα επιστολή στο προεδρείο του σωματείου (θα την βρείτε παρακάτω) ζητώντας να λάβει υπόψη της τα πραγματικά δεδομένα και να δώσει μια ειδική εξαίρεση μόνο για την επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες. Σήμερα μόνο κατατέθηκαν 261 αλλαγές και υπολογίζουμε τις επόμενες 2 ημέρες το Ασφαλιστικό να είναι ένα άλλο κείμενο από αυτό που βρέθηκε στη διαβούλευση (είναι ήδη διαφορετικό από αυτό που διέρρευσε πριν από την κατάθεσή του για διαβούλευση). Στην επιστολή μου αυτή προσέφερα το Open Project και την δουλειά μας πάνω στο νομοσχέδιο στο σωματείο και σε οποιοδήποτε άλλο ΜΜΕ θα ήθελε να το εντάξει στις σελίδες του με πλήρη απαλοιφή των λογοτύπων του TPP προκειμένου να είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι πρωτίστως σε αυτή τη μάχη μας ενδιαφέρει η ενημέρωση και όχι η επιβίωση (μια επιβίωση που τίθεται υπό αμφισβήτηση αφού το TPP ζει από τις μικρο-δωρεές και κάθε ημέρα που δεν λειτουργεί μπορεί να προκαλέσει ανυπέρβλητα προβλήματα).
Αντί αυτού η ΠΟΕΣΥ προκήρυξε σήμερα μια 48ωρη απεργία για τις επόμενες δύο ημέρες που μάλιστα (αν και δεν θέλω να μεγαλοπιάνομαι) φαίνεται να απαντάει και στην επιστολή μου αφού για πρώτη φορά γίνεται ειδική αναφορά σε ανακοίνωση απεργίας για «καμία εξαίρεση» και για πρώτη φορά επίσης τα απεργιακά 15λεπτα που ίσχυαν για τηλεόραση και ραδιόφωνο δεν ισχύουν για το διαδίκτυο.
Αυτή η εντελώς αδιανόητη αντίδραση της ΠΟΕΣΥ με κάνει να θεωρώ πλέον ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της κυβέρνησης και προσωπικά αμφισβητώ την ηθική πίσω από τον υποτιθέμενο αγώνα των ανθρώπων που πήραν αυτή την απόφαση.
Για τους παραπάνω λόγους: Επειδή ως εκδότης δεν καλύπτομαι από κανένα σωματείο εργαζομένων και επειδή στη ζωή μου δεν έπραξα ποτέ αντίθετα με τα συμφέροντα των εργαζομένων το ThePressProject για τις επόμενες ημέρες θα απεργήσει μόνο όσον αφορά τους εργαζόμενους. Θα δημιουργηθεί μια ειδική πρώτη σελίδα στην οποία θα προβάλλεται η ανάλυση του νομοσχεδίου άρθρο / άρθρο μαζί με την τηλεοπτική εικόνα από τις συζητήσεις στη βουλή και οτιδήποτε γράφεται σε αυτή την ειδική σελίδα θα το γράφω προσωπικά και υπογεγραμμένα.
Δυστυχώς οι αναγνώστες του TPP θα πρέπει να περιοριστούν στις δικές μου αναλυτικές δυνατότητες και τον χρόνο αλλά σας υπόσχομαι ότι επί 20 ώρες την ημέρα θα βάλω τα δυνατά μου προκειμένου οι πολίτες να μάθουν τι σημαίνει αυτό το νομοσχέδιο για την υπόλοιπη ζωή τους.
Λυπάμαι που αυτή η εντελώς ηλίθια στάση με αναγκάζει να πάρω μια τέτοια απόφαση. Ωστόσο θεωρώ ότι το όραμα της λειτουργίας του TPP και η προσωπική μου ηθική αντιμετώπιση δεν μου επιτρέπει να αφήσω την κυβέρνηση, την οποία ως εκτελών δημοσιογραφικό έργο οφείλω να ελέγχω, να αλλάξει με τροπολογίες το νομοσχέδιο αλλάζοντας τον χαρακτήρα του και το μέλλον των συμπολιτών μου.

- διαβάστε και την επιστολή Εφήμερου προς την ΠΟΕΣΥ ΕΔΩ