ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Το μεσημέρι της Παρασκευής η πολιτική κηδεία του Ερρίκου Μπαρτζινόπουλου

Την Παρασκευή 6 Μαΐου, στις 14.00 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, θα γίνει η πολιτική κηδεία του δημοσιογράφου Ερρίκου Μπαρτζινόπουλου που απεβίωσε σε ηλικία 72 ετών.
Ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944. Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε αμέσως μετά την αποφοίτησή του από το Γυμνάσιο, στην εφημερίδα «Το Βήμα», όπου απασχολήθηκε με το δικαστικό ρεπορτάζ. Το 1973 μετακινήθηκε στην εφημερίδα «Τα Νέα», όπου παρέμεινε έως το 1986 ως κοινοβουλευτικός συντάκτης.
Το 1979 υπήρξε συνεκδότης της σατιρικής εφημερίδας «Το Ποντίκι», από την οποία αποχώρησε το 1987. Στη συνέχεια, και έως το τέλος της ζωής του, εργάστηκε στην εφημερίδα «Έθνος», ως αρθρογράφος, ενώ διατηρούσε και προσωπική στήλη.
Παράλληλα με τη δημοσιογραφική του καριέρα, ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος άφησε πλούσιο.. μεταφραστικό έργο. Δεκάδες είναι οι μεταφράσεις μεγάλων λογοτεχνικών έργων, που επιμελήθηκε, μέσα σε μία πνευματική διαδρομή πενήντα χρόνων.
Ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος διέγραψε λαμπρή πορεία στην ελληνική δημοσιογραφία. Οξύς, καυστικός, ερευνητικός και αποκαλυπτικός, δεν δίστασε ποτέ μπροστά στην αποκάλυψη της αλήθειας. Κατέθετε πάντοτε την προσωπική του άποψη ακόμη κι αν ήταν αντίθετη στο κυρίαρχο ρεύμα. Αγωνιστής έως την τελευταία στιγμή και με βαθιά την αίσθηση του καθήκοντος της ενημέρωσης του κοινού, ενώ, παράλληλα, το τεράστιο μεταφραστικό του έργο θα μείνει παρακαταθήκη στον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό.