ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Νέο ένταλμα για Μπόμπολα

Μετά την ακύρωση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης του Λεωνίδα Μπόμπολα (της γνωστής οικογενείας), οι κυπριακές αρχές υπέβαλαν νέο αίτημα για έκδοση του επιχειρηματία στις ελληνικές αρχές, αυτή τη φορά με επιπρόσθετα στοιχεία, τα οποία προέκυψαν στο μεσοδιάστημα.
Σύμφωνα με τη Γενική Εισαγγελία  της Κυπριακής Δημοκρατίας, το νέο ένταλμα έχει ήδη διαβιβασθεί στην Αθήνα, η οποία αναμένεται να κινήσει τη σχετική διαδικασία από την αρχή. Με βάση τα νέα δεδομένα, δεν αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα στις επόμενες 60 μέρες, χρονικό διάστημα που απαιτείται για να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία.
Οι δικαστικές αρχές στην Ελλάδα είχαν ζητήσει, πριν από το Πάσχα, επιπρόσθετα στοιχεία.. από τις κυπριακές, ορίζοντας την 6η Μαΐου, ημέρα Παρασκευή, ως την ημερομηνία κατά την οποία θα συνεδρίαζε εκ νέου το Συμβούλιο Εφετών για να αποφασίσει επί του κυπριακού αιτήματος.
Παρά το γεγονός ότι στη Λευκωσία επίσημα το νέο ένταλμα προέκυψε ένεκα νέων στοιχείων, ανεπίσημα εκφράζονταν φόβοι για απόρριψη του αιτήματος, εάν δεν προσκομίζονταν νέα στοιχεία που να τεκμηριώνουν ότι τα αδικήματα τα οποία αποδίδονται στον κ. Μπόμπολα διεπράχθησαν εντός της κυπριακής επικράτειας και ως εκ τούτου τα τοπικά δικαστήρια έχουν αρμοδιότητα.
Στον νέο φάκελο που απεστάλη στην Αθήνα, υπάρχει μαρτυρία που τεκμηριώνει τον ισχυρισμό ότι ο επιχειρηματίας προσπάθησε να δωροδοκήσει επί κυπριακού εδάφους.