ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Το αντράκι και η θεά...


Διαβάζω άρθρο στο Protagon με τίτλο "Μακάρι να είχαμε μια Θάτσερ" και δεν εκπλήσσομαι από τον τίτλο (το site έχει φιλοξενήσει τόσα νεοφιλελεύθερα κείμενα, άλλωστε ήταν αρθρογράφος του ακόμα και ο Τζήμερος). Εκείνο που μου τραβάει την προσοχή είναι ότι χρειαζόμαστε την Θάτσερ "γιατί ήταν αντράκι", "γιατί είχε αντρική στάση", "γιατί είχε μπέσα", φράσεις που χρησιμοποιούνται για να στηρίξουν το επιχείρημα πως ότι έλεγε το εννοούσε. Εκτός του ότι αυτό από μόνο του δεν λέει τίποτα, γιατί αλλιώς θα θαυμάζαμε και έναν serial killer, όταν θα έλεγε πως θα συνεχίσει να σκοτώνει ασταμάτητα ως ειλικρινή και συνεπή με τις υποσχέσεις του, μου κάνει εντύπωση η αναπαραγωγή μπαγιάτικων.. στερεοτύπων, που ταυτίζουν την ειλικρίνεια μόνο με το ανδρικό φύλο. Ακόμα και μια γυναίκα, όταν μας φαίνεται ειλικρινής, χαρακτηρίζεται "άνδρας".
Για να μην έχουμε αυταπάτες ότι ο νεοφιλελευθερισμός και η αποθέωση της θεάς του (μια θεάς "με @ρχίδι@" προφανώς) έχουν την οποιαδήποτε σχέση με ο,τιδήποτε προοδευτικό ή έστω όχι τόσο κραυγαλέα αντιδραστικό.

Δημήτρης Σούλτας (fb)