ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Τι έβγαλε η έφοδος στην UBS της Αθήνας

Σκληροί δίσκοι με τα στοιχεία τουλάχιστον 200 μεγαλοκαταθετών κατασχέθηκαν από το υποκατάστημα στην Αθήνα της ελβετικής τράπεζας UBS όπου το βράδυ της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε έφοδος των οικονομικών εισαγγελέων.Οι εισαγγελείς κατάσχεσαν από την τράπεζα αλλά και από το γραφείο κορυφαίου μπρόκερ που συνεργάζεται με αυτή,  αρχεία με αριθμούς λογαριασμών, ονόματα και ποσά. Στις περιπτώσεις εκείνες που δεν υπήρχαν ποσά, έγινε αυτόματη αντιστοίχηση με τους αριθμούς λογαριασμών στη λίστα Βεστφαλίας- Ρηνανίας (λίστα Μπόργιανς) και τα στοιχεία "έδεσαν" αμέσως.
Με τον τρόπο αυτό, οι οικονομικοί εισαγγελείς, έχουν ήδη ταυτοποιήσει σχεδόν 200 καταθέτες. Από τα στοιχεία που έχουν συλλέξει μέχρι τώρα προκύπτει ότι η μικρότερη κατάθεση φτάνει το..
  1,5 εκατομμύριο και η μεγαλύτερη τα 12 εκατομμύρια ευρώ.
Οι σκληροί δίσκοι αναμένεται να ξεκλειδώσουν τη λίστα με τους 10.000 λογαριασμούς και εκτιμάται ότι το Δημόσιο μπορεί να αποκομίσει έσοδα περί τα 2 δισ. ευρώ.
Τώρα απομένει η αποστολή σημειωμάτων προς τους... ενδιαφερόμενους για «συνεργασία» με τους οικονομικούς εισαγγελλείς και τις αρμόδιες αρχές.