ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015

15 χρόνια Τσιριτσάντσουλες

Οι Τσιριτσάντσουλες κλείνουν 15 χρόνια δημιουργίας και το γιορτάζουν. Τετάρτη 16 ως Σάββατο 19 Δεκέμβρη 2015 στο ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ / Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα

Φίλες και φίλοι,οι Τσιριτσάντσουλες μεγάλωσαν.
Κλείνουν 15 χρόνια ζωής, δημιουργίας, χαράς, λύπης, αλληλεγγύης, ταξιδιών, γλεντιών και ονειροπολήσεων.
Σ’ αυτά τα 15 χρόνια το πείραμα που λέγεται Τσιριτσάντσουλες πέρασε από πολλές φάσεις όπως και οι ιστορικές συνθήκες που το περιέβαλαν. Παραμείναμε όμως μια παρέα που μέσα από ανθρώπινες και συντροφικές σχέσεις καταφέραμε να παράγουμε πολιτισμό χωρίς χορηγούς, επιχορηγήσεις, αρχηγούς και αφεντικά μέσα από το μοντέλο της αυτοδιαχείρισης και την αρχή του αλληλοσεβασμού.
Αντιμετωπίσαμε την σαπίλα του αστικού πολιτισμού, την αδιαφορία των ΜΜΕ, την έλλειψη.. πόρων, την καχυποψία των πολιτιστικών φορέων της επαρχίας, τον ανηλεή ανταγωνισμό της πρωτεύουσας με χαμόγελο, αισιοδοξία, χιούμορ και φυσικά με την αφοσίωσή μας πάνω στην παραγωγή του έργου μας.
Επιμείναμε... και να 'μαστε φέτος που σβήνουμε 15 κεράκια στη τούρτα μας, γεγονός καθόλου αυτονόητο.
Οι Τσιρτσάντσουλες συνεχίζουν την πορεία τους με τον Τσίρι Θίασο, την Παιδική Σκηνή, το συγκρότημα Tsiri Band, την Κινηματογραφική Ομάδα, το Tsiri Web TV, την διοργάνωση και υποστήριξη αυτοοργανωμένων φεστιβάλ και εκδηλώσεων με μεγάλες περιοδείες, συντροφικές και ανθρώπινες σχέσεις με άλλες παρέες, συλλογικότητες, ομάδες και συλλόγους και πάνω απ’ όλα πίστη στην εργασία μας και την έννοια της αυτοδιαχείρισης.
Επιστρατεύοντας την εμπειρία αυτών των 15 χρόνων στήνουμε λοιπόν αυτό το 4ήμερο πανηγυρικό φεστιβάλ στο ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ για να γιορτάσουμε, να θυμηθούμε και να συναντήσουμε τους παλιούς και νέους μας φίλους. Να πάρουμε μιαν ανάσα για να συνεχίσουμε το πείραμα και τα επόμενα (ίσως) 15 χρόνια.
Σας καλούμε να έρθετε να γιορτάσουμε μαζί τα γενέθλιά μας.
Πρόγραμμα φεστιβάλ:
Στον χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργεί αυτοοργανωμένο μπαρ, Τσίρι βιβλιοπωλείο και έκθεση αφίσας και εικαστικών.
Τετάρτη 16/12
21:00: Τελετή έναρξης φεστιβάλ
Τσίρι-υπερθέαμα
21:20: Ο Τσελεμεντές
Θεατρικό μονόπρακτο
22:00: ΤΣΙΡΙΑΔΑ ἔπος γελοῖον
Θεατρική παράσταση
Πέμπτη 17/12
21:00: Συναυλία
Συμμετέχουν:
Chewing Gun
Tsiri Band
Mitič Threesome
Rumba Mafia
Παρασκευή 18/12
21:00: Η Νύχτα των Παλιάτσων
Θεατρική παράσταση
23:00: Τσίρι γλέντι
με ζωντανή μουσική,
ποτά και μεζέδες.
Σάββατο 19/12
12:00 Αστροαπεργία
Θεατρική παράσταση
για παιδιά και μεγάλους.
13:00 Θεατρικό παιχνίδι