ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Εκδήλωση για τα 110 χρόνια του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ιστορία των 110 χρόνων ύπαρξης του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, του αρχαιότερου εν ζωή ειδησεογραφικού οργανισμού με συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία παράλληλη με τη νεότερη ιστορία της χώρας, τιμήθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης".
Προλογίζοντας την εκδήλωση ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς επισήμανε ότι "είναι εύκολο να ξεχάσει κανείς ότι είδηση δεν είναι απλώς η πληροφορία. Η είδηση είναι πρώτα και κύρια το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών και αυτή την αποστολή υπηρετεί διαχρονικά το ΑΠΕ-ΜΠΕ". Ο κ. Παππάς χαρακτήρισε το ΑΠΕ-ΜΠΕ "ένα οχυρό αξιοπιστίας", καθώς "η ένδειξη - όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ- αποτελεί και θα αποτελεί σφραγίδα εγκυρότητας και προστασίας των πολιτών".
Στη συνέχεια ο υπουργός Επικρατείας απάντησε στις κατηγορίες που δέχεται η κυβέρνηση ότι επιθυμεί δια της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών να επηρεάσει το.. περιεχόμενο των ειδήσεων και τον τρόπο με τον οποίο ασκείται ο έλεγχος στην κυβερνητική πολιτική. "Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο", επισήμανε, "γιατί στο παρελθόν η απειλή της διαδικασίας νόμιμης αδειοδότησης ήταν το μέσο πίεσης της πολιτικής εξουσίας προς τα ΜΜΕ. Αν κάτι λείπει αυτό τον καιρό είναι η ρύθμιση και οι καθαροί κανόνες".

 Καθυστερήσεις στη αδειοδότηση
Ο κ. Παππάς δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει όλα τα κατάλληλα νομικά εργαλεία για να προχωρήσει η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, που έχει καθυστερήσει: "Όπως γνωρίζετε, έχει ήδη ψηφιστεί το πώς θα προχωρήσει η διαδικασία της αδειοδότησης. Δυστυχώς υπάρχουν καθυστερήσεις. Αυτό που πρέπει να επαναλάβω με σαφήνεια είναι ότι η Κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει όλα τα κατάλληλα νομικά εργαλεία για να προχωρήσει αυτή η διαδικασία γιατί δεν τιμά κανένα κόμμα, καμία πτέρυγα της βουλής, κανένα θεσμό, κανέναν άνθρωπο αυτή η διαδικασία να μην ολοκληρώνεται τη στιγμή που υπάρχει ψηφισμένος ο νόμος".

Μιχάλης Ψύλος: Μεγαλύτερο άνοιγμα στην κοινωνία
Ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μιχάλης Ψύλος, εξήγησε ότι το ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι ο κύριος πάροχος πολυμεσικού ειδησεογραφικού περιεχομένου προς τα ελληνικά ΜΜΕ και παρέχει το 90% όλων των ειδήσεων στο διαδίκτυο. Διαθέτει στους συνδρομητές του καθημερινά πάνω από 500 ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο και περισσότερες από 1.200 φωτογραφίες. Επίσης, παράγει εξειδικευμένο πολυμεσικό περιεχόμενο για διαδικτυακά ΜΜΕ, υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, εφαρμογές έξυπνων συσκευών και δημόσιες οθόνες.
Οι στόχοι του ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπως τους υπογράμμισε ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι να κάνει ένα μεγαλύτερο άνοιγμα στην κοινωνία και να προβάλει με αντικειμενικό τρόπο τις θέσεις της χώρας στο εξωτερικό.
Όπως ανακοίνωσε ο κ. Ψύλος, στόχος του είναι το κτίριο που στέγαζε τις ιστορικές εγκαταστάσεις του ΑΠΕ στην οδό Πατησίων 50 να γίνει Μουσείο Τύπου του Πρακτορείου για να μπορούν οι ερευνητές, οι φοιτητές και οι απλοί πολίτες να αναζητούν θέματα της ελληνικής ιστορίας μέσα από την εγκυρότητα των ειδήσεών του.
- από το ΑΠΕ ΜΠΕ