ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

«Να προσπαθήσουμε να βρούμε από κοινού λύσεις»

Aνακοίνωση του Νίκου Καρούτζου (γ. γ. του ΕΔΟΕΑΠ) και της Αντζυς Σταθάτου (μέλος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ):
"Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και επειδή κάποιοι συνεχίζουν να παραπληροφορούν τους συναδέλφους επιθυμούμε να διευκρινίσουμε τα εξής:
1. Τα φαντάσματα του παρελθόντος και δυστυχώς του παρόντος που επί χρόνια λυμαίνονταν τον ΕΔΟΕΑΠ δεν μπορούν τωρα να λένε ότι κόπτονται για τα συμφέροντα των μετόχων μελών και ειδικά των συνταξιούχων.
2. Αυτοί που πέρασαν από εκτελεστικές θέσεις του ΕΔΟΕΑΠ δεν μπορούν να ανακαλύπτουν μαϊμου απαιτήσεις 60 εκ Ευρώ γιατί πολύ απλά είναι οι ίδιοι που δεν εισέπρατταν επί χρόνια τα χρωστούμενα και είχαν αλισβερίσια με εκδότες όπως ο Καλοφωλιάς. Σημειωτέον έχουν γίνει ρυθμίσεις για..
χρέη που ανάγονται στο ....1996!!!, χρήματα τα οποία οι καταγγέλοντες ουδέποτε διεκδίκησαν.
3. Είναι γνωστό πως ο νόμος δεν επιτρέπει την καταβολή 14 συντάξεων.
4. Αυτοί που δήθεν θέλουν να υποστηρίξουν τους συνταξιούχους ας πουν τι ψήφισαν οι εκπρόσωποί τους στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ. Μήπως αρνήθηκαν τη ρευστοποίηση ομολόγων και ζητούσαν να πληρωθούν συνταξιούχοι και τα νοσοκομεία με χρήματα Monopoly ή IOU ως εραστές των Βαρουφάκειων θεωριών; Είναι προτιμότερο να πληρωθούν οι συντάξεις ή θα έπρεπε να μοιράζουμε υποσχετικές με μεγαλύτερα ποσά τα οποία δεν υπάρχουν για να καταβληθούν;
5. Οι δε Ενώσεις απλώς υπενθυμίζουμε πως είχαν ενημερωθεί για τα οικονομικά προβλήματα του Οργανισμού και ουδέποτε απάντησαν. Παρόλα αυτά, στη συνάντηση που έγινε με το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ ξεκαθάρισαν ότι δεν έχουν λόγο να περιάξουν τα αποθεματικά τους. Ας σπάσει ο ο ΕΔΟΕΑΠ τα δικά του ομόλογα.
Καλούμε άπαντες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να σταματήσουν τα μικροπολιτικά παιγνίδια στην πλάτη των ασφαλισμένων. Καλό θα είναι στις κρίσιμες στιγμές που διανύουμε να μην διχάζουμε με ψέματα και φαντασιώσεις τον κλάδο αλλά να προσπαθήσουμε να βρούμε από κοινού λύσεις.
Νίκος Καρούτζος
Άντζυ Σταθάτου
"