ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Πορεία ενάντια στην Ευρώπη- φρούριο

Ανακοίνωση από την «Κατάληψη Στέγης Προσφύγων και Μεταναστών «Νοταρά 26″»:

Το δράμα χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών συνεχίζεται.
Η Ευρώπη-φρούριο ύστερα από την αρχική αμηχανία διαχείρισης των αθρόων ροών των μετακινούμενων, αναδιπλώνεται πίσω από κατασταλτικές μεθοδεύσεις και ξενοφοβικές κραυγές.
Νέοι φράχτες υψώνονται στα εξωτερικά σύνορα των ευρωπαϊκών κρατών και νέα τείχη χτίζονται στο εσωτερικό των κοινωνιών, για να αποτρέψουν αφενός την είσοδο κι αφετέρου την ομαλή ένταξη κι ενσωμάτωση των μεταναστών στις πόλις της Δύσης.
Τα κέντρα κράτησης της βαρβαρότητας ξανανοίγουν τις πύλες τους, υποδεχόμενα τους αόρατους της εποχής μας, τους μετανάστες χωρίς χαρτιά, τη στιγμή που νέες πολιτικές εξαίρεσης κυοφορούνται απ” τις ελίτ των κυριάρχων.
Ο ρεαλισμός της κρατικής πολιτικής περιλαμβάνει τα hot spots των αποκλεισμών και της ρατσιστικής διαλογής, τη στρατιωτικοποιημένη φύλαξη των συνόρων από ευρωπαϊκούς κατασταλτικούς.. μηχανισμούς (Frontex) κι ένα πολυδαίδαλο βιομηχανικό λόμπι που κερδοσκοπεί, οργανώνοντας κι εφαρμόζοντας το σύγχρονο εμπόριο των συνόρων. Εκεί που ολοκληρώνεται ωστόσο, είναι στην υλική και σημασιακή παρουσία του φράχτη στον Έβρο, που αποκλείει την ασφαλή διέλευση στους μετακινούμενους, οδηγώντας εκατοντάδες από αυτούς πνιγμένους στον πάτο του Αιγαίου.
Η κατάληψη στέγης προσφύγων και μεταναστών «Νοταρά 26″, οδοδείκτης στο δρόμο της κοινωνικής αλληλεγγύης, αποδεικνύει πως μπορούμε να διαμορφώσουμε και να οικοδομήσουμε μαζί με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες το κοινό μας μάλλον. Ενάντια στις κρατικές πολιτικές διαχείρισης και την ιδιωτική φιλανθρωπία των ΜΚΟ, προτάσσει την αυτοοργάνωση των κοινών αγώνων ντόπιων και μεταναστών και τον αντιρατσισμό, όχι απλώς ως ανοχή του Άλλου, του διαφορετικού αλλά ως έμπρακτη προσπάθεια προσέγγισης, κατανόησης κι αλληλεπίδρασης.
Αποτελεί βαθιά μας πίστης πως η ζωή των μεταναστών και προσφύγων ανήκει -και πρέπει να ανήκει- μονάχα στα δικά τους χέρια και γι' αυτό απ' τη στιγμή της δημιουργίας της κατάληψης μέχρι και σήμερα προσπαθούμε να ζωγραφίζουμε μαζί τον καμβά της κοινής μας ύπαρξης, διαρρηγνύοντας καθημερινά τον τεχνικό διαχωρισμό προσφύγων και μεταναστών κι αντιμετωπίζοντας το ζήτημα της μετακίνησης των πληθυσμών, όχι ως πρόβλημα προς επίλυση αλλά ως μια νέα, πρωτόγνωρη πολιτική συνθήκη.
Για να γίνει το ταξίδι των μεταναστών και των προσφύγων προς την επιβίωση, ένα ταξίδι της ανθρωπότητας στην Ελευθερία.

Ανοιχτά σύνορα – Ελεύθερη μετακίνηση για όλους-ες
Ενάντια στην Ευρώπη-Φρούριο
Νομιμοποίηση για όλους τους μετανάστες – Ιθαγένεια/Άσυλο σε όποιον το επιθυμεί
Ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία
Καμία απέλαση, Κανένας και Καμία μόνος-η
Κατάληψη Στέγης Προσφύγων και Μεταναστών «Νοταρά 26″