ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Εργαζόμενοι προς Αλαφούζο: Ξεκαθάρισε TΩΡΑ τη θέση σου με τον ΣΚΑΪ

Αποφάσισαν συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων

Aγρίεψαν οι εργαζόμενοι στο συγκρότημα του ΣΚΑΪ που αποφάσισαν να σκληρύνουν τη στάση τους απέναντι στον Αλαφούζο με νέες απεργίες. Μάλιστα απαιτούν από τον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ να συναντηθεί ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο, χωρίς μεσάζοντες και αντιπροσώπους, με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να αποσαφηνίσει ποιές είναι οι προθέσεις του, τόσο για το ραδιόφωνο, όσο και για την τηλεόραση του «ΣΚΑΪ .
Η ΕΣΗΕΑ μετά το ομόφωνο ψήφισμα των εργαζόμενων στο Φάληρο αποφάσισε συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ».
Το ψήφισμα της συνέλευσης των εργαζόμενων έχει ως εξής:..
"Οι απεργιακές κινητοποιήσεις κρίνονται απαραίτητες ως μέτρο αντίστασης μετά τις χθεσινές (Πέμπτη 31.01.2013) νέες απολύσεις επτά συναδέλφων δημοσιογράφων από το ραδιόφωνο του «ΣΚΑΪ», οι οποίες ήρθαν να προστεθούν στις επιλεκτικές μειώσεις, που επέβαλε η Διοίκηση του Ομίλου στο ραδιόφωνο και τις καθολικές μειώσεις στην τηλεόραση, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.
Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ήδη οι μισθοί μας έχουν περικοπεί τα τρία προηγούμενα χρόνια σε ποσοστό που ονομαστικά φτάνει το 24%. Στην ουσία, συνυπολογίζοντας και τα χαμένα ημερομίσθια των αργιών, των Σαββάτων και των Κυριακών, οι περικοπές ξεπερνούν το 30%. Παρόλα αυτά, απολύονται συνάδελφοί μας, με μειωμένη αποζημίωση, αφού πρώτα εξαναγκάστηκαν να προσυπογράψουν τις συγκεκριμένες μειώσεις.
Παράλληλα, τον περασμένο Δεκέμβριο, είκοσι ένα (21) εργαζόμενοι στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΪ» βγήκαν στην ανεργία, μέσω του προγράμματος της εθελούσιας εξόδου, που επέβαλε η εργοδοσία, αλλά ούτε αυτό φάνηκε να είναι αρκετό.
Οι μαζικές απολύσεις, η εντατικοποίηση της εργασίας συνάμα με την απαξίωση του δημοσιογραφικού έργου και την καταπάτηση της αξιοπρέπειας μας είναι μερικά μόνο από τα όσα συμβαίνουν στον Όμιλο του «ΣΚΑΪ».
Οι εργαζόμενοι ζητούμε από τη Διοίκηση του Ομίλου Αλαφούζου:
• Να επαναπροσλάβει τους απολυμένους συναδέλφους.
• Να προχωρήσει σε πάγωμα των απολύσεων, τις οποίες εξακολουθεί να μεθοδεύει.
• Τέλος, απαιτούμε ο Ιδιοκτήτης του Σταθμού κ. Ιωάννης Αλαφούζος, χωρίς μεσάζοντες και αντιπροσώπους, να συναντηθεί ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο, με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να αποσαφηνίσει ποιές είναι οι προθέσεις του, τόσο για το ραδιόφωνο, όσο και για την τηλεόραση του «ΣΚΑΪ». Γιατί η απαξίωση και των δύο μέσων είναι πλέον εμφανής, ιδιαίτερα στον ραδιοφωνικό σταθμό.
Τέλος, καλούμε τους συναδέλφους στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση και το site του «ΣΚΑΪ», ανεξάρτητα από το αν είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ ή αμείβονται με Δ.Π.Υ., να συμπαρασταθούν έμπρακτα στον αγώνα όλων των εργαζομένων του «ΣΚΑΪ»”.