ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Εν αναμονή εξελίξεων μετά τη μήνυση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ κατά της Λένας Τεγοπούλου

Την ποινική δίωξη και τιμωρία της Ελένης (Λένας) Χρήστου Τεγοπούλου για χρέη περίπου 350.000 ευρώ στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (μόνο για τους τεχνικούς) ζητάει με μήνυση που κατέθεσε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ο πρόεδρος του Ταμείου, Κώστας Τσουπαρόπουλος.
Σύμφωνα με τη μήνυση, η εταιρεία Φωτοεκδοτική Α.Ε. -της οποίας πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος είναι η Ελένη Χ. Τεγοπούλου- «κατά τη χρονική περίοδο από υπόλοιπο Μαρτίου 2011 έως και Απρίλιο 2012 με πρόθεση και παρά τις οχλήσεις του Ταμείου κατακράτησε και δεν απέδωσε τις εργατικές και εργοδοτικές εισφορές των τεχνικών τύπου» και οι οποίες ανέρχονται σε 347.214,14 ευρώ. Αναλυτικά, πρόκειται για..
258.639,10 ευρώ από εργατικές εισφορές και 88.575,04 ευρώ για εργοδοτικές εισφορές.
Στη μήνυση παρουσιάζεται αναλυτικός πίνακας με τα χρέη της προς το Ταμείο, ενώ σημειώνεται, εκτός από το αξιόποινο της πράξης με βάση τη νομοθεσία, ότι το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ τελεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Η μήνυση στρέφεται και κατά «παντός άλλου τυχόν συμμέτοχου για τις παραπάνω αξιόποινες πράξεις», με το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ να δηλώνει παράσταση πολιτικής αγωγής προς χρηματική ικανοποίηση της ηθικής βλάβης που έχουμε υποστεί από τις εν λόγω αξιόποινες πράξεις για ποσό 50 ευρώ με επιφύλαξη».
Παράλληλα, υποβάλλονται πρακτικά συνεδριάσεων του Δ.Σ. του Ταμείου αλλά και τα ΦΕΚ τεύχος Α.Ε. και ΕΠΕ, στα οποία δημοσιεύεται η συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Φωτοεκδοτική Α.Ε. «και προκύπτει η ιδιότητα της μηνυόμενης ως εκπροσώπου της ως άνω εταιρείας κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα».
Η μήνυση παρελήφθη από εισαγγελέα και αναμένονται εξελίξεις.

- από την Εφημερίδα των Συντακτών (01/02/2013)