ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Παιδικό πρόγραμμα STAR: «καλύτερα νεκρός, παρά κομμουνιστής»

Με πρόστιμο 15.000 ευρώ τιμωρήθηκε το STAR CHANNEL από το ΕΣΡ για την προβολή βίαιων σκηνών σε εκπομπή κινουμένων σχεδίων με σήμανση «Κατάλληλο για όλους» που μεταδόθηκε στις 10.30 το πρωί. Συγκεκριμένα, στη σειρά «Λεγεώνα των υπερηρώων: Μαχητές του αύριο» προβλήθηκε σκηνή όπου Αμερικανός στρατιώτης πυροβολεί στο κεφάλι Βορειοκορεάτη, ενώ ακούγεται η φράση «Καλύτερα νεκρός, παρά κομμουνιστής»...
Νέο βαρύ πρόστιμο (100.000 ευρώ ) για τυχερά τηλεπαιχνίδια επεβλήθη στον Alpha για την προβολή του «Μπόινγκ» στις 9/12/12, χωρίς την σχετική άδεια της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.
Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό «Κύδων» του νομού Χανίων για.. παράλειψη υποβολής ροής προγράμματος και 4.000 ευρώ πρόστιμο για τον ίδιο λόγο στο «Ράδιο Κρανίδι» του νομού Αργολίδας.
Το Συμβούλιο επέβαλε επίσης πρόστιμο 3.000 ευρώ στον Palace FM νομού Λαρίσης για υπέρβαση νομίμου ορίου διαφημίσεων και 15.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό «Πατρίδα TV» νομού Χίου για παράνομη δικτύωση και μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος χωρίς την απαραίτητη άδεια.

Συζητάνε για Alter και Ξένιο
Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου στις 5/2 πρόκειται να καθοριστεί το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού Alter και του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού Ξένιος FM, οπότε και κλητεύθηκαν εκπρόσωποι των εν λόγω σταθμών.
Τέλος, αναβολή ζήτησε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του ραδιοφωνικού σταθμού Flash κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου, έπειτα από την καταγγελία της ΕΣΗΕΑ για απολύσεις στο σταθμό και το θέμα εξετασθεί σε επόμενη συνεδρίαση.