ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

«Times»: στης ταμπλέτας τον καιρό

Οταν δεν πάει το βουνό στον Μωάμεθ, πάει ο Μωάμεθ στο βουνό. Πανάρχαιη και δοκιμασμένη συνταγή που την εφαρμόζουν πλέον και οι λονδρέζικοι «Times».
Η εφημερίδα του μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοχ, που εφάρμοσε το συνδρομητικό περιεχόμενο στο Διαδίκτυο και δεν είδε πολλή προκοπή. Ολο καλά πάει κι όλο αγχώνεται. Είναι προφανές ότι ο μέσος καταναλωτής ειδησεογραφίας (και όχι ο εξειδικευμένος, τύπου «Financial Times» και «Wall Street Journal») δεν μπορεί εύκολα να συνηθίσει στο «επί πληρωμή» εκεί που είχε καλομάθει στο τζαμπατζιλίκι.
Το στόρι μάλιστα περιπλέκεται ακόμη με τα smartphones και τις κάθε είδους ταμπλέτες. Αλλες προδιαγραφές εκεί, άλλο κοινό, άλλες προθέσεις και διαθέσεις. Δύσκολα βγάζεις άκρη. Ως την ώρα που εμφανίζεται κάποιος με το γλόμπο αναμμένο πάνω απ' το κεφάλι του και φωνάζει «εύρηκα». Είναι η ώρα της φαεινής ιδέας, που τα συνδυάζει όλα. Στην περίπτωση των «Times», διαπλέκει τις τόσο απαραίτητες συνδρομές με τη νέα τεχνολογία και την..
τσέπη του αναγνώστη.
 Εξηγούμαι: αν κάποιος είναι διατεθειμένος να γραφτεί συνδρομητής επί 18 ολόκληρους μήνες, μπορεί να απολαμβάνει τους «Times» και τους «Sunday Times» με μόλις 4 λίρες το μήνα. Ενδιαφέρουσα προσφορά, αλλά η εταιρεία δεν έμεινε εκεί. Πρόσθεσε στην εξίσωση και μια σοβαρότατη έκπτωση στην ταμπλέτα «Nexus 7» των 32 Kb. Ο ευτυχής συνδρομητής θα μπορεί να την αποκτήσει έναντι μόλις 50 λιρών, από 199 λίρες που κοστίζει κανονικά στα καταστήματα. Και το πρώτο πράγμα φυσικά που θα βλέπει μόλις την ενεργοποιήσει θα είναι οι «Times»!
Εδώ πάντως φαίνεται πόσο παλιομοδίτες είναι οι άνθρωποι του ομίλου (και ο ίδιος ο) Μέρντοχ. Στη φωτογραφία που κοσμεί τη διαφημιστική ταμπλέτα εμφανίζεται η Κριστίν Κίλερ, πρωταγωνίστρια του σκανδάλου Προφιούμο. Μόνο που το σκάνδαλο Προφιούμο διαδραματίστηκε στη δεκαετία του '60. Τότε που δεν είχαν καν γεννηθεί οι περισσότεροι από τους υποψήφιους συνδρομητές των «Times»...

- από τα Μέσα και media του Χρ. Ξανθάκη / Κ.Ε