ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Ο παρορμητικός Φώτης Μπόμπολας, το «λουκέτο» στην Ημερησία και η στρατηγική των εκβιασμών

Ανεστάλη η απεργία στον Πήγασο

Αφορμή βρήκε ο Φώτης Μπόμπολας με την απεργία της ΕΣΗΕΑ στον Πήγασο (ανεστάλη μετά την δικαστική απόφαση που την έβγαλε παράνομη) και άρχισε ξανά τους εκβιασμούς προωθώντας -στα λόγια τουλάχιστον- το σχεδιο για λουκέτο στην καθημερινή έκδοση της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ.
Ο παρορμητικός(;) εκδότης προτίθεται λέει, να κλείσει την ΗΜΕΡΗΣΙΑ και να την βγάζει ως εβδομαδιαίο φύλλο κάθε Σάββατο. Όλα αυτά βέβαια με το μισό μόνο προσωπικό καθώς προτίθεται να προχωρήσει σε νέες απολύσεις – θέλει να διώξει 10 με 15 άτομα.
Oι μεθοδεύσεις Μπόμπολα εντάσσονται στη γενικότερη στρατηγική των εκβιασμών προς τους εργαζόμενους, καθώς ουκ ολίγες φορές -εδώ και τρία χρόνια- απειλεί ότι θα κλείσει όλες τις εφημερίδες του ομίλου κι αυτό πάντα όταν εκδηλώνονται απεργιακές κινητοποιήσεις.
Τώρα βάζει λουκέτο -σύμφωνα με τα λεγόμενά του- στην Ημερησία. Και γράφουμε σύμφωνα με τα λεγόμενά του καθώς ο ίδιος ο Φώτης Μπόμπολας, απευθυνόμενος σε..
λιγοστούς εργαζόμενους της Ημερησίας που βρίσκονταν στα γραφεία τους, τούς είπε: «Μην περιμένετε τις αποφάσεις των δικαστηρίων για την απεργία. Σήμερα τυπώθηκε το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας»!..
Την ίδια ώρα η ΕΣΗΕΑ αποφάσιζε την αναστολή της απεργίας, μετά την επίδοση της υπ’ αριθμ. 210/2013 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία αναγνωρίζεται ως παράνομη η εξαγγελθείσα 24ωρη που είχε κηρυχθεί στον «Πήγασο».