ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Νέες απολύσεις στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ - Καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας για τον Αλαφούζο

 UPD 24ωρη απεργία κήρυξε η ΕΣΗΕΑ

Θύελλα αντιδράσεων προκαλούν οι νέες απολύσεις που ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο ραδιοσταθμό του Αλαφούζου με την ΕΣΗΕΑ να κηρύσσει  24ωρη απεργία . Η διοίκηση προχώρησε σε απολύσεις παρά το γεγονός ότι είχε δεσμευτεί προφορικά, κατά την προηγούμενη απεργία, ότι «δεν θα διώξει κανέναν».
Στο Φάληρο μετά την ανακοίνωση της απόλυσης επτά δημοσιογράφων –ανάμεσα τους και οι Γ. Σιδέρης, Ν. Παπαχρήστου, Π. χατζηιωαννίδης, B. Τερζάκης και Π. Κάτσιος- επικρατεί αναβρασμός και για το θέμα συνεδρίασε το δ.σ της ΕΣΗΕΑ που προχώρησε στην κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων στο ραδιόφωνο και στην ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ. Οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι ο Αλαφούζος θα προχωρήσει και σε άλλες απολύσεις.
Την ίδια ώρα καταγγέλονται οι εκβιασμοί της εργοδοσίας στον ΣΚΑΪ προς τους εργαζομένους, προκειμένου να..
υπογράψουν καταχρηστικές τροποποιητικές ατομικές συμβάσεις εργασίας, με περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους.
Η ΕΣΗΕΑ έστειλε προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) επιστολή όπου καταγγέλλει τον Αλαφούζο ότι εκμεταλλευόμενος την ανασφάλεια των εργαζομένων, όσον αφορά στην διατήρηση των θέσεων εργασίας, τους ζητά να υπογράψουν και να συναινέσουν στις μειώσεις των αμοιβών τους.Η Eνωση ζητά από το ΣΕΠΕ να λάβει μέτρα ώστε να προστατευθούν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν θα υπογράψουν τις νέες ατομικές συμβάσεις, από την όποια τυχόν εκδικητική συμπεριφορά της εργοδοσίας.