ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Τελικά ποιός φλερτάρει με ποιόν;

-Η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία μπήκε (με Παπακαλιάτη) στο παιχνίδι των προσφορών -Πούλησε γύρω στα 32.000 φύλλα (+7.000)

Ξεφυλλίζοντας στο καφενείο (ναι υπάρχουν ακόμη) της γειτονιάς την πολυσέλιδη Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, σταθήκαμε στις σελίδες 12-13 και σε έναν 12στηλο τίτλο που μας έκανε εντύπωση: «Ο Νέος Κόσμος φλερτάρει με το νέο ηγέτη Αλέξη Τσίπρα».
Αμέσως χτύπησε καμπανάκι ότι κάτι δεν πάει καλά και νιώσαμε ότι ο τίτλος ήταν off .
Θέσαμε το θέμα σε διαβούλευση: Είναι σωστός ο τίτλος και αν όχι, ποιός θα έπρεπε να είναι;
«Εύκολο» πετάχτηκε ο ψιλοδεξιός εφημεριδοφάγος της παρέας. «Θα έπρεπε να βάλουν "Ο νέος ηγέτης Τσίπρας φλερτάει με τον Νέο Κόσμο" κι όχι το αντίθετο που γράφει η εφημερίδα...».
Ολοι σχεδόν επικρότησαν: «Ετσι είναι. Μην τρελαθούμε κι όλας ότι οι Αμερικάνοι φλερτάρουν με τον Τσίπρα...»
Κάποιος όμως -συριζαίος και από παλιά αναγνώστης της Ε- πήρε τη θέση της εφημερίδας:
«Αυτά τα κάνει η Ελευθεροτυπία. Με τέτοιες υπερβολές θέλει να ιντριγκάρει και να προβοκάρει τον αναγνώστη. Εξ άλλου είναι άδικο να μας χαλάτε το παραμύθι με τον παγκόσμιο Τσίπρα, τον "εν αναμονή πρωθυπουργό"...»
Η εφημερίδα βέβαια βάζει τα πράγματα στη θέση τους με το άρθρο του Δ. Δήμα όπου αναφέρεται: «Πρακτικοί, εκ παραδόσεως, άνθρωποι οι Αμερικάνοι δεν έχουν πολιτικούς ενδοιασμούς να "κάνουν μπίζνες" με κάποιον που τους διευκολύνει τις κινήσεις τους στην παγκόσμια σκακιέρα. Ακόμη κι αν είναι αριστερός, ακόμη κι αν κινείται... Σύριζα». Στην πρώτη σελίδα η Ελευθεροτυπία για το ίδιο θέμα είχε τον τίτλο «Η Αμερική ανακάλυψε τον Τσίπρα».

Υ.Γ: Η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπια μπαίνει κι αυτή στο παιχνίδι των προσφορών, ξεκινώντας αυτή την εβδομάδα με το cd από τη μουσική της ταινίας «Αν...» όπως αυτή επιλέχθηκε από τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη. Το γεγονός ξένισε κάποιους και συνάντησε αντιδράσεις και μέσα από τη Μίνωος... Η κυκλοφορία φυσικά θα δείξει ποιους θα δικαιώσει η συγκεκριμένη επιλογή.
UPD H Κυριακάτικη Ελευθερουπία σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία πούλησε κοντά στις 32.000 φύλλα. Την προηγούμενη Κυριακή η κυκλοφορία της ήταν 25.000 φύλλα