ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2011

«Αυτά δεν είναι ΤΑ ΝΕΑ!..»«Αυτά δεν είναι ΤΑ ΝΕΑ!.. Πήγαινε γρήγορα πίσω στον περιπτερά να σου δώσει την κανονική εφημερίδα!..»
«Τι λες ρε παππού έχεις τρελαθεί; ΤΑ ΝΕΑ είναι. Που όμως να καταλάβεις εσύ από μοντέρνα δημοσιογραφία!..»

Τέλος εποχής λοιπόν και για την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ όπως τουλάχιστον τα γνωρίζαμε μέχρι πρόσφατα και υπό την διεύθυνση του Παντελή Καψή.
Παρελθόν αποτελεί το σοβαρό ύφος και η στιβαρή εμφάνιση του εντύπου μετά τις αλλαγές (και) στο layout στις οποίες προχώρησε με ταχύτατους ρυθμούς ο διευθυντής Χρήστος Μεμής.
Ο επικεφαλής της ναυαρχίδας του ΔΟΛ μεταμόρφωσε (σύμφωνα με κάποιους κακεντρεχείς -παραμόρφωσε) την εφημερίδα κυρίως με τις αλλαγές στον σχεδιασμό αλλά και τη χρησιμοποίηση διαφορετικών γραμματοσειρών από αυτές που χρησιμοποιούνταν για πολλά χρόνια στο φύλλο.
Η νέα διεύθυνση αφού πειραματίστηκε επί μακρόν με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, με αμφιλεγόμενα τις περισσότερες φορές αποτελέσματα, άλλαξε το... layout σε όλες τις εσωτερικές σελίδες των ΝΕΩΝ όπου ανατράπηκαν τα πάντα: από τις γραμματοσειρές και τον σχεδιασμό μέχρι και τις ενότητες των ειδήσεων.
Παρά τις δραστικές αλλαγές το αποτέλεσμα - παρ΄ όλο που ξενίζει τους παραδοσιακούς αναγνώστες των ΝΕΩΝ - θεωρείται ικανοποιητικό και είναι σύμφωνο με τις απαιτήσεις της νέας εποχής.
Οι περισσότεροι συμφωνούν ότι ΤΑ ΝΕΑ είναι πλέον μια μοντέρνα δυναμική εφημερίδα που θα πρέπει όμως οι αναγνώστες της να την συνηθίσουν πριν την παρατήσουν...
Σχετικά με την πρώτη σελίδα ακόμη δεν έχει βρεθεί φόρμουλα, οι πειραματισμοί συνεχίζονται και κάθε ημέρα η εφημερίδα στήνεται κατά το δοκούν. Εχει καταργηθεί ο εντυπωσιακός βασικός τίτλος με τις τρεις - τέσσερις λέξεις και έχει αντικατασταθεί με έναν ή και δύο πιο φλύαρους τίτλους και πολλούς επεξηγηματικούς… Κάποιοι είπαν ότι αυτό ξεκίνησε από αδυναμία εξεύρευσης δυνατού τίτλου. Κάποιοι άλλοι αντέτειναν ότι οι πολλοί και μακροσκελείς τίτλοι στο βασικό -κι όχι μόνο - θέμα της πρώτης σελίδας κάνουν την είδηση πιο κατανοητή και εύληπτη...

Υ.Γ. Μερικοί είπαν ότι ο ΜΙΚΡΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ισοπεδώθηκε και τουλάχιστον εμφανισιακά η δεξιά σελίδα είναι παντελώς αδιάφορη. Είτε διαβάζεις τις Γραφικότητες στο Εθνος είτε τον Μικρο-Πολιτικό στα ΝΕΑ δεν κάνει διαφορά λένε. Αν μάλιστα δεις και τον χθεσινό βασικό τίτλο «Εγινε – παρ΄ολίγον – της Κορέας» θα πεις ότι κάτι δεν πάει καλά . Ή έγινε της Κορέας ή δεν έγινε! Τι σημαίνει Εγινε παρ΄ολίγον; Λίγη προσοχή παιδιά…

Υ.Γ1 ΤΑ ΝΕΑ σε κάθε περίπτωση διαθέτουν πολύ καλό δημοσιογραφικό δυναμικό, ίσως ένα από τα καλύτερα στον ημερήσιο Τύπο.