ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011

Καταγγελίες για απειλές και εκφοβισμό από τον διευθυντή του ΕΘΝΟΥΣ
Την ώρα που ο Φώτης Μπόμπολας απειλεί ότι θα κλείσει το ΕΘΝΟΣ αν δεν μειωθεί δραστικά το προσωπικό, η εκπρόσωπος των συντακτών του ΕΘΝΟΥΣ και ΕΘΝΟΥΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ με επιστολή της προς το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει πιέσεις και περίεργες μεθοδεύσεις από την πλευρά της διεύθυνσης. Η Ιωάννα Ηλιάδη κάνει λόγο για «εκφοβισμό» των εργαζομένων από τον διευθυντή Θανάση Τσεκούρα και ταυτόχρονα ζητάει την προστασία της Ενωσης από την επίθεση που έχουν εξαπολύσει εναντίον της ως συνδικαλιστικής εκπροσώπου τα....στελέχη της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ.
Η επιστολή της Ηλιάδη προς την ΕΣΗΕΑ αναφέρει:
«Συνάδελφοι,
Μετά την χθεσινή κινητοποίηση που αποφάσισε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στο “Εθνος” και τις σχεδόν ολονύκτιες συνελεύσεις των συναδέλφων, σήμερα το μεσημέρι ο διευθυντής της εφημερίδας συνάδελφος Αθ. Τσεκούρας κάλεσε τους συντάκτες στο γραφείο του.
Σκόπιμα (;) δεν μπήκε στον κόπο να καλέσει εμένα ως εκλεγμένη εκπρόσωπο των συντακτών. Μόλις το έμαθα ήδη βρισκόμουν στον δρόμο με κατεύθυνση προς την εφημερίδα και του τηλεφώνησα για να καθυστερήσει για δέκα λεπτά προκειμένου να είμαι παρούσα. Μέσω της γραμματέας του το αρνήθηκε.
Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης όπως με πληροφόρησαν οι συνάδελφοι ο Αθ. Τσεκούρας διεμήνυσε ότι οι συντάκτες κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο αν παραβιάζουν την “κόκκινη γραμμή” με κινητοποιήσεις. Παράλληλα επιχείρησε να εκφοβίσει τους συντάκτες, αφήνοντας να εννοηθεί πως αν συνεχίσουν να γίνονται κινητοποιήσεις για την προάσπιση των εργασιακών θέσεων, ο εκδότης θα κλείσει την εφημερίδα και θα χάσουν όλοι τη δουλειά τους.
Επειδή θεωρώ ότι αυτό αποτελεί απόπειρα εκφοβισμού των συναδέλφων και ρίχνει αναίτια λάδι στη φωτιά, παρακαλώ το ΔΣ να παρέμβει ώστε να σταματήσει η απόπειρα εκφοβισμού και παράλληλα να με προστατεύσει από την επίθεση που έχουν εξαπολύσει εναντίον μου ως συνδικαλιστικής εκπροσώπου τα στελέχη της εφημερίδας.

Η Εκπρόσωπος των συντακτών
ΕΘΝΟΥΣ και ΕΘΝΟΥΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ
στο Μικτό της ΕΣΗΕΑ

Ιωάννα Ηλιάδη»