ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Τα μυστήρια του Λ. Λαυρεντιάδη και ο κουμπάρος του Ντ. Σπέκχαρντ

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ PROTON BANK - ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Ολοι ανέμεναν ότι ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, που έχει αποχωρήσει από τη διοίκηση όλων των εν Ελλάδι επιχειρήσεών του, θα υπέβαλε την παραίτησή του και από την θέση του προέδρου της Proton Bank. Αυτό όμως που δεν περίμεναν ήταν ότι θα τον αντικαθιστούσε ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ!
Πολλοί βέβαια γνώριζαν ότι ο Σπέκχαρντ είναι φίλος και κουμπάρος με τον Λαυρεντιάδη (ο επιχειρηματίας έχει βαφτίσει την εγγονή του ) ενώ o γαμπρός του Αμερικάνου είναι στέλεχος στην Alapis. Επίσης κοινό μυστικό από χρόνια στην επιχειρηματική κοινότητα ήταν ότι κάποιο κανάλι συνέδεε την εντυπωσιακή άνοδό του Λ.Λ. με οικονομικούς και πολιτικούς κύκλους στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.
Τώρα η τοποθέτηση του Σπέκχαρντ στην Proton Bank πυροδοτεί διάφορα σενάρια καθώς είναι ο.... πρώτος Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, που μετά τη λήξη της θητείας του στο State Department αναβαπτίζεται ως τραπεζίτης.

Σχετικά με το μέλλον του Λαυρεντιάδη φαίνεται πως οι ημέρες δόξας ανήκουν πλέον στο παρελθόν καθώς σε διάστημα λίγων μηνών εγκατέλειψε όλα τα στρατηγικά πόστα του στην ελληνική επιχειρηματική ζωή. Τώρα άφησε πίσω του και την Proton Bank, στην οποία θα διατηρήσει μόνο συμμετοχή χωρίς περαιτέρω ανάμιξη στη διοίκηση.
Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αναλαμβάνει ο Ρούντολφ Όλντεμαν πρώην διευθύνων σύμβουλος της ολλανδικής ABN AMRO.

-Στη φωτογραφία το ζεύγος Αν και Ντάνιελ Σπέκχαρντ με το ζεύγος Λαυρέντη και Κατερίνας Λαυρεντιάδη