ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Στη Βουλή και πάλι το θέμα της Απογευματινής



Νέα ερώτηση στη Βουλή για τους εργαζομένους στην εφημερίδα Απογευματινή κατέθεσαν οι βουλευτές – δημοσιογράφοι Σίμος Κεδίκογλου, Μάξιμος Χαρακόπουλος και Αργύρης Ντινόπουλος.
Οι τρεις, που έχουν περάσει και από την Φειδίου, αναφέρονται στην περιπέτεια των περίπου 130 εργαζόμενων στην ιστορική εφημερίδα που ξεκίνησε από τον Απρίλιο του 2010 με καθυστερήσεις στις πληρωμές και αποκορύφωμα τον Ιούλιο του ίδιου έτους οπότε και διεκόπη η μισθοδοσία τους. Εκτοτε οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι, ενώ δεν τους έχει καταβληθεί ούτε το δώρο Χριστουγέννων.
Στις 26 Οκτωβρίου του 2010 διεκόπη η έκδοση της εφημερίδας, ενώ ταυτόχρονα ανακοινώθηκε ότι υπεβλήθη αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα περί «ελεγχόμενης πτώχευσης», την οποία στη συνέχεια η ιδιοκτησία απέσυρε και.... υπέβαλλε αίτηση πτώχευσης.
Βάσει όλων των παραπάνω οι τρεις βουλευτές της ΝΔ ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών, Εργασίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης:
1. Με δεδομένο ότι η ιδιοκτησία επέλεξε τη λύση της πτώχευσης και οι εργαζόμενοι είναι πλέον στον «αέρα» κινδυνεύοντας να χάσουν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις, τι προτίθεστε να πράξετε;
2. Ποια μέτρα σκοπεύετε να λάβετε ώστε να μη θιγούν τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα;