ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Καταγγελία του Βαγγέλη Γιάννου για την απόλυσή του από το ΕΘΝΟΣ

Καταγγελία προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ από τον Βαγγέλη Γιάννο, Αρχισυντάκτη του ΕΘΝΟΥΣ-ΕΡΓΑΣΙΑ

«Καταγγέλλω την απόλυσή μου από το ΕΘΝΟΣ στις 20 Ιανουαρίου 2011, ως αναίτια, παράνομη, καταχρηστική, βλαπτική και αδίστακτη, που θίγει καίρια την επαγγελματική μου υπόσταση, το δημοσιογραφικό λειτούργημα, την ελευθερία και ανεξαρτησία των συντακτών του Τύπου, πράξη πλήττουσα το Συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελευθεροτυπίας.
Απολύθηκα ενώ θέλω λίγα χρόνια για να συνταξιοδοτηθώ, γιατί υπερασπίστηκα το δικαίωμα της ελευθεροτυπίας, αρνήθηκα τη λογοκρισία και την μετάλλαξη του δημοσιογράφου σε φιμωμένο και ακοινώνητο πλάσμα.
Ζητώ από το Διοικητικό Συμβούλιο να ασκήσει τα συνδικαλιστικά του δικαιώματα και να με προστατέψει από την καταχρηστική απόλυση. Ζητώ να γνωστοποιηθεί η απόλυσή μου προς το δημοσιογραφικό κόσμο με ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ. Ζητώ να ενημερωθούν οι συνάδελφοι στην εφημερίδα μου.
Παρακαλώ όπως κοινοποιηθεί η καταγγελία μου για την τυποκτόνο απόλυσή μου προς τη Διενθή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και τα ευρωπαϊκά της όργανα.
Εφιστώ την προσοχή σας στο έγγραφο «Απόδειξη…» που σας επισυνάπτω όπου οι εκδοτικές επιχειρήσεις υποχρεώνουν τον εργαζόμενο να υπογράψει και οποιαδήποτε καλή πίστη δίχως την υποσημείωση της επιφύλαξης οδηγεί τον απολυμένο στη δικαστική αυτοκτονία και στη στέρηση των ένδικων μέσων».