ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Ο Θανάσης Τσεκούρας και οι παλιοί σύντροφοι στο φοιτητικό κίνημα





ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ στο «Εθνος», καθώς την περασμένη Πέμπτη χώρισαν οι δρόμοι του φύλλου με τον διευθυντή του Γιώργο Χαρβαλιά. Είχε προηγηθεί μια όχι και τόσο εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων με την ιδιοκτησία της εφημερίδας, που είχε ως αντικείμενο ένα σχέδιο περικοπών. Ο διάλογος ήταν κάτι παραπάνω από έντονος, πράγμα που προκάλεσε έκπληξη στην ευρύτερη οικογένεια του «Πήγασου». Βλέπετε ο Γ. Χαρβαλιάς διατηρεί στενή φιλική σχέση εδώ και πολλά χρόνια με τον Φ. Μπόμπολα και η συνεργασία τους ανά τα έτη ήταν αγαστή. Τέλος πάντων, την επομένη ημέρα έσπευσε κλιμάκιο της ΕΣΗΕΑ να ενημερώσει για τις εξελίξεις τους εργαζόμενους του «Εθνους», πρωτοβουλία που κάποιοι εκ των συντακτών υποδέχθηκαν ευμενώς και κάποιοι άλλοι με διαμαρτυρίες. Κι αφού ο πρόεδρος Σόμπολος δήλωσε ότι καινούριος διευθυντής θα είναι ο Θανάσης Τσεκούρας (πριν ανακοινωθεί οτιδήποτε από την ιδιοκτησία...), είπε ότι μίλησε με τον Γ. Μπόμπολα και ότι ο «πατριάρχης» του «Πήγασου» διευκρίνισε πως το σχέδιο περικοπών αφορά ελαστικές δαπάνες και όχι απολύσεις.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ήρθε με ηλεκτρονική επιστολή του Γ. Χαρβαλιά προς όλους τους συντάκτες, όπου υπογράμμιζε ότι αποχωρεί γιατί αρνήθηκε να υπηρετήσει «κοντόφθαλμες επιλογές εκδοτικής στρατηγικής που θα οδηγήσουν σε συρρίκνωση και απαξίωση του "Εθνους" και του "Κυριακάτικου Εθνους"». Πρόσθετε δε χαρακτηριστικά: «Εύχομαι η απόλυσή μου να ματαιώσει έστω και προσωρινά τις δυσάρεστες για τον κλάδο εξελίξεις».
ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ στα ντεσού της ιστορίας και στα σενάρια που την ακολουθούν. Το στόρι για απομάκρυνση του προσωπικού σε ποσοστό 30%... αποκλείεται να στέκει, αλλά τις τελευταίες μέρες σέρνεται μια φημολογία για 50 προγραφές από Σεπτέμβριο μήνα.
Απολύτως διασταυρωμένο είναι το γεγονός ότι εδώ και μήνες η ιδιοκτησία του «Πήγασου» αναζητεί ένα στέλεχος που θα αναλάβει κάποιες ομιχλώδεις «διοικητικές ευθύνες», στο πλαίσιο των οποίων θα διαχειρίζεται και «ζητήματα προσωπικού». Εχουν γίνει και τα σχετικά ραντεβού, αλλά η αόριστη περιγραφή των καθηκόντων μάλλον τρόμαξε αντί να καθησυχάσει τους υποψηφίους. Για να μην πολυλογούμε, τα ηνία του φύλλου τα αναλαμβάνει όντως ο Θανάσης Τσεκούρας, ο οποίος όπως λέγεται στους διαδρόμους της εφημερίδας θα φτιάξει (συνεπικουρούμενος από παλαιούς συντρόφους στο φοιτητικό κίνημα) και τις σχέσεις του ομίλου με τα πολύ υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης. Οι σχέσεις, από την άλλη, με τον Σωκράτη Κόκκαλη φαίνεται πως συσφίγγονται από μέρα σε μέρα, καθώς ο πολυπράγμων επιχειρηματίας μπορεί να μη βρίσκει χρόνο για να συγκαλέσει Γ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός (έρμοι γαύροι...) περνάει όμως απ' τον «Πήγασο» για κουβέντα με τον Γ. Μπόμπολα. Δεν είμαι μπροστά για να ξέρω τι λένε, αλλά άμα ποντάρετε σε κανά κουπόνι της «Ladbrokes» μπορεί και να σας κληρώσει.

ΑΣ ΞΑΛΕΓΡΑΡΟΥΜΕ όμως, με ολίγη ΕΡΤ! Οπως όλα δείχνουν, θα χοντρύνει το παιχνίδι με τους 1.047 συμβασιούχους που ετοιμάζονται να πουν «αντίο» στο Ραδιομέγαρο. Σύμφωνα με πληροφορίες απ' την Κουμουνδούρου, θα εμφανισθεί ο Αλέξης Τσίπρας στην ώρα του πρωθυπουργού και θα ζητήσει προσωπικά από τον Γιώργο Παπανδρέου να τοποθετηθεί επί του ζητήματος. Και μιας και μιλάω για ΣΥΝ και ΠΑΣΟΚ, ορίστε κι ένα κουΐζ: Από ποιου υπουργού το περιβάλλον πέφτανε βροχηδόν τις τελευταίες ημέρες οι εντολές για να προβληθούν πρώτες μούρες στα δελτία ειδήσεων της κρατικής οι «αντάρτες» της Ανανεωτικής Πτέρυγας; Τόσο πολύ κράτησε το βιολί, που αναγκάστηκαν να διαμαρτυρηθούν ημιεπίσημα από τον ΣΥΝ, υπενθυμίζοντας ότι η υποχρέωση για πολιτική προβολή αφορά κόμματα εν συνόλω και όχι μεμονωμένους βουλευτές.
ΕΠΙ ΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ: Τέλος Ιουνίου ξεμένει από ρεπορτάζ η ΕΡΤ, γιατί λήγουν ένα σωρό συμβάσεις δημοσιογράφων και πρέπει να ξεκουραστούν επί τρίμηνο πριν πάνε (βλέπε νόμος Παυλόπουλου) για ανανέωση. «Κι εμείς τι διάολο θα κάνουμε;», ολοφύρονται οι επικεφαλής των τμημάτων, που γνωρίζουν πολύ καλά ότι ακόμη και εν μέσω Μουντιάλ η ειδησεογραφία δεν πάει για ύπνο. Θα μπορούσαν ίσως να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Πρόδρομου Παπαηλιόπουλου, που αφού ξεμπέρδεψε με την ευθύνη του πολιτικού ρεπορτάζ στην ΕΡΤ, ανέλαβε ανάλογη θέση στον «Σκάι».

ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ η αγγελία της χρονιάς: «Ρυθμίστε τα χρέη σας και εξασφαλίστε δωρεάν τις διακοπές σας! Ρύθμιση οφειλών από δάνεια, κάρτες και τηλεφωνίες με δώρο μια επταήμερη διαμονή σε όλο τον κόσμο. τηλ.: 210-9273...»

ΕΠΕΙΔΗ ξαναγέμισε το Κολωνάκι με φέιγ βολάν του «Κινήματος Πολιτών» που ζητάει αφενός να συσταθεί «Επιτροπή Αλήθειας» για τα περιουσιακά στοιχεία των πολιτικών και αφετέρου να στείλουν οι ενδιαφερόμενοι τα στοιχεία τους στην ιστοσελίδα www.gvftanipia.gr, ξαναρωτάω κι εγώ: Ο φερόμενος ως επικεφαλής της κίνησης «Γιώργος Βλάχος, Δημοσιογράφος» είναι ο γνωστός τηλεοπτικός;

από τη στήλη του ΧΡΗΣΤΟΥ ΞΑΝΘΑΚΗ Μέσα & Media /Κυρ. Ελευθεροτυπία