ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Ψάχνουν τον …επόμενο στην Ρηγίλλης





Του Σπύρου Γκουτζάνη / protothema.gr

«Ο Κιλτίδης έφυγε, να ετοιμάζεται ο επόμενος
» κυκλοφορεί σαν ανέκδοτο μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ αποδίδει όμως το κλίμα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δύο εβδομάδες πριν από το κρίσιμο από κάθε άποψη 8ο συνέδριο.
Η Ρηγίλλης θεωρεί το θέμα λήξαν και προσπαθεί να το υποβαθμίσει και να στρέψει την προσοχή στις αντιπολιτευτικές δραστηριότητες του κόμματος.
Έτσι την Τρίτη ο κ. Αντώνης Σαμαράς είχε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων με αντικείμενο την οικονομία ενώ ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος έκανε μία σκληρή δήλωση διεθνή οίκο “Moody΄s” για την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας.
Για το θέμα που δημιούργησε η αποχώρηση του κ. Κιλτίδη πάντως απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο ο κ. Παναγιωτόπουλος και περιορίστηκε να πει: «Επειδή με ρωτάτε για το θέμα του κ. Κιλτίδη: Ό,τι είχαμε να πούμε ως Νέα Δημοκρατία, το είπαμε. Δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο». Αντίθετα καλά λόγια για τον κ. Κιλτίδη είπε στο «ΘΕΜΑ 9,89» ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι ο βουλευτής είναι κοντά στο κόμμα.
Πάντως το ότι ο κ. Κιλτίδης έχει στενή επικοινωνία με την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη την οποία ενημέρωσε για την.... απόφασή του αλλά είναι πιο κοντά στον ΛΑΟΣ δημιουργεί υπόνοιες για την σχέση Ντόρας- Καρατζαφέρη όταν πρόκειται να πλήξουν τον κοινό αντίπαλο κ. Σαμαρά.
Στα βουλευτικά και δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορούν ονόματα βουλευτών που φέρονται διατεθειμένοι να ακολουθήσουν τον.... Κιλτίδη. Ο κ. Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε ότι έχει καλή σχέση με την κ. Μπακογιάννη αλλά δεν μπορεί να πει αν θα την ακολουθήσει εφόσον εκείνη ιδρύσει νέο κόμμα. Με την δήλωσή του αυτή ο κ. Κεδίκογλου κατέστησε τον εαυτό του υπό προθεσμία είτε πάρει ο ίδιος την απόφαση είτε την πάρει η Ρηγίλλης.
Ένας ακόμη πολιτικός φίλος της κ. Μπακογιάννη που η Ρηγίλλης τον θεωρεί επίφοβο, ο κ. Γιώργος Κοντογιάννης διαψεύδει ότι θα φύγει από τη ΝΔ.
Φήμες πάντως υπάρχουν και για τον κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη για τον οποίο υπάρχει θέμα με την εμπλοκή του στην υπόθεση της Siemens λόγω του C 4I.

Γενικότερα πάντως το θέμα των ενδεχόμενων αποχωρήσεων σχετίζεται με τις αποφάσεις της κ. Μπακογιάννη για την ίδρυση νέου κόμματος. Μία σειρά φίλοι της θεωρείται βέβαιο ότι θα την ακολουθήσουν κάτι που έχει υπολογίσει και η Ρηγίλλης.

Παράλληλα κυκλοφορούν πληροφορίες ότι ο κ. Σαμαράς θα δείξει την πόρτα της εξόδου ενδεχομένως και πριν το συνέδριο σε μία σειρά στελέχη που εμπλέκονται στις υποθέσεις Βατοπεδίου και Siemens.