ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

«Ο σφαγέας των εργασιακών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού»


Τελειωμένοι ο Παπανδρέου και οι υπουργοί του…

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι σίγουρο ότι θα περάσει στην ιστορία ως «ο υπουργός –σφαγέας των εργασιακών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού». Το θέμα είναι ότι ο Λοβέρδος όχι μόνο προχωρεί στις πρωτόγνωρες ρυθμίσεις που ανατρέπουν κεκτημένα δεκαετιών αλλά μας εμπαίζει κιόλας λέγοντάς μας, από τηλεοράσεως, πως κάνει το καλύτερο για τους Ελληνες αφού οι δανειστές μάς πιέζουν κλπ.
Το ζήτημα είναι ότι αυτός δέχεται και περνάει τις ρυθμίσεις έκτρωμα οι οποίες έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Μέχρι κι ο Πρετεντέρης εξανέστη με τον υπουργό και οργίστηκε με την Σπυράκη που είδε μέσα από τις αντεργατικές ρυθμίσεις… ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας!
Ο Λοβερδος προωθεί προεδρικό διάταγμα, σύμφωνα με τις επιταγές του Μνημονίου της Τρόικας,που μειώνει μέχρι και 50% τις αποζημιώσεις λόγω απόλυσης, αυξάνει το επιτρεπτό ποσοστό των ομαδικών απολύσεων και απαξιώνει την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μειώνοντας την αμοιβή των νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας στα 592 ευρώ με το τρικ της μαθητείας.
Κάποιοι λένε οτι ο Λοβέρδος δεν... μπορεί να κάνει τίποτε άλλο παρά να συμμορφωθεί στις επιταγές της Τρόικας... Κάποιοι άλλοι λένε - και έχουν δίκιο - οτι το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει ο υπουργός Εργασίας για να διασωθεί πολιτικά είναι ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ! Ειδάλλως η πορεία του στην πολιτική είναι προδιαγεγραμμένη. Ο Λοβέρδος είναι τελειωμένος, όπως τελειωμένοι είναι και όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου…