ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Η απόλυση Χαρβαλιά,οι «φίλοι» του στο Εθνος και ο πρόεδρος Αντώνης




Με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά λένε κάποιοι ότι θα συνεργαστεί ο πρώην διευθυντής του Εθνους Γιώργος Χαρβαλιάς μετά την αποχώρησή του από τη Μεταμόρφωση Χαλανδρίου. Κάποιοι άλλοι για δικούς τους λόγους το διαψεύδουν και αποδίδουν τις διαρροές σε άσπονδους φίλους του Χαρβαλία μέσα στον Πήγασο.
Επίσης λέγεται οτι υπήρξαν κάποια προβλήματα με την αποζημίωσή του τα οποία πιστεύεται οτι θα λυθούν σύντομα (αν δεν έχουν ήδη λυθεί). Ο Χαρβαλιάς γνωστοποιεί μέσω επιστολής του προς τους εργαζόμενους, τους λόγους της απόλυσης (!) του από τον Μπόμπολα και εύχεται το γεγονός αυτό «να ματαιώσει έστω και προσωρινά, δυσάρεστες εξελίξεις στο κλάδο, προκειμένου, αν μη τι άλλο να επικρατήσουν περισσότερο ψύχραιμες προσεγγίσεις».

Ιδού και η... επιστολή του Χαρβαλιά του Τουρκοφάγου με την οποία γνωστοποιεί τους λόγους αποχώρησής του από το συγκρότημα του Πήγασου:

«Αγαπητέ συνάδελφε και φίλε,
Όπως ήδη γνωρίζετε υποχρεώθηκα να αποχωρήσω από την διεύθυνση των εφημερίδων «ΈΘΝΟΣ» και «ΈΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» αρνούμενος να συνυπογράψω κοντόφθαλμες επιλογές εκδοτικής στρατηγικής που συνεπάγονται συρρίκνωση και απαξίωση των δύο εντύπων.
Θέλω ολόψυχα να ευχαριστήσω καθένα και καθεμία από εσάς για την πολύτιμη συμβολή στη δύσκολη αποστολή που αναλάβαμε.
Χάρις στη δική σας αφοσίωση και υψηλή επαγγελματική ευσυνειδησία καταφέραμε να κρατήσουμε ψηλά τον πήχη της ενημέρωσης ώστε να επανακτήσει το ΈΘΝΟΣ την ισχυρή φωνή παρέμβασης που αρμόζει σε μια ιστορική εφημερίδα.
Το σημαντικότερο όμως για μένα, είναι ότι δουλέψαμε μαζί σε συνθήκες αξιοπρέπειας, αμοιβαίου σεβασμού και αδιατάρακτης εργασιακής ειρήνης.
Θέλω να πιστεύω ότι δεν αδίκησα κανένα και αν αυτό συνέβη δεν έγινε σίγουρα από πρόθεση.
Εύχομαι η απόλυσή μου να ματαιώσει έστω και προσωρινά, δυσάρεστες εξελίξεις στο κλάδο, προκειμένου, αν μη τι άλλο να επικρατήσουν περισσότερο ψύχραιμες προσεγγίσεις.
Εύχομαι τέλος, να ξαναδιασταυρωθούν οι δρόμοι μας σε καλύτερες συνθήκες για τα ΜΜΕ και τη χώρα συνολικότερα.
Γιώργος Α. Χαρβαλιάς»