ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Η ΕΣΗΕΑ ζητεί τις λίστες της Πειραιώς και της Civitas...



«...ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΚΑΛΕΣΜΕΝΩΝ...»

«Ο δημοσιογράφος οφείλει να μην επιδιώκει και να μη δέχεται οποιεσδήποτε παροχές σε χρήμα και είδος, που θίγουν την αξιοπιστία και την αξιοπρέπειά του και επηρεάζουν την ανεξαρτησία και την αμεροληψία του». Αυτό αναφέρει το άρθρο 5 παρ. ε’ του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας και αυτό το άρθρο επικαλείται και η ΕΣΗΕΑ που (επιτέλους) ξύπνησε και με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα (κυρίως στα μπλογκς), απαιτεί:

α.
Να δοθεί στην ΕΣΗΕΑ η «λίστα» των δημοσιογράφων, που ταξίδεψαν στη Νότια Αφρική με χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς.

β.
Να δοθούν στην ΕΣΗΕΑ τα στοιχεία από την κατάθεση του υπευθύνου της εταιρείας δημοσίων σχέσεων « CIVITAS » στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, στην οποία φέρεται να ισχυρίσθηκε ότι χρηματίζονται δημοσιογράφοι.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ ομολογεί πως γνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα δεοντολογίας και αναγνωρίζει (κάλλιο αργά…) ότι υπάρχουν ευθύνες και στα δημοσιογραφικά Σωματεία, που δεν προσπάθησαν αρκετά για την αντιμετώπισή του. Δηλώνει, όμως, ότι δεν προτίθεται να συνεχίσει να ανέχεται αυτό το φαινόμενο, που διαβρώνει το επάγγελμα και το δικαίωμα των πολιτών στην αντικειμενική ενημέρωση.

Τι έχει να πει τώρα ο δημοσιογράφος – εκδότης που μας ανακοίνωσε ότι θα... λείψει «για μια εβδομάδα στη Νότια Αφρική, συμμετέχοντας σε μια ομάδα καλεσμένων της Τράπεζας Πειραιώς, προκειμένου να παρακολουθήσει τους αγώνες της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου, της οποίας μέγας χορηγός είναι η συγκεκριμένη τράπεζα...».
Μήπως ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος – εκδότης θεωρεί οιονδήποτε από τα μέλη του δ.σ. της ΕΣΗΕΑ «λαθραίο λαμόγιο, εκβιαστάκο, τυχοδιώκτη, υποκριτη συνάδελφο που τραβάει ζόρι και θέλει να ρωτήσει λεπτομέρειες» όπως ανέφερε στο σημείωμά του;

Ας απαντήσει λοιπόν τώρα στην ΕΣΗΕΑ και επωνύμως!..