ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Απόλυση συνδικαλιστή στον Οργανισμό Δημοσιογραφικού Χάρτου


Tην απόλυση του συνδικαλιστή Χρήστου Γιαννόπουλου από τον Οργανισμό Δημοσιογραφικού χάρτου, όπου δούλευε εδώ και 15 χρόνια καταγγέλλει η Ενωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών με ψήφισμά της. Η ΕΠΗΕΑ καταγγέλλει ότι η εταιρεία με το πρόσχημα της κρίσης έχει προχωρήσει σε δεκάδες απολύσεις τον τελευταίο χρόνο. Όπως αναφέρεται «η εργοδοσία, προχώρησε πριν από λίγες μέρες στην απόλυση του Χρήστου Γιαννόπουλου, μόλις δεκαπέντε μέρες μετά την λήξη των εργασιών του 27 συνεδρίου του ΕΚΑ στο οποίο συμμετείχε και ο συνάδελφος σαν αντιπρόσωπος του χώρου του».
Στο συνέδριο, ο Γιαννόπουλος εκτός από σύνεδρος, ήταν επίσης υποψήφιος για το.... Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, με τον συνδυασμό της Αγωνιστικής Ταξικής Ενότητας.
Η ΕΠΗΕΑ θεωρεί την απόλυση του Χρήστου Γιαννόπουλου συνδικαλιστική δίωξη και απαιτεί την άμεση επαναπρόσληψή του. Επίσης η Ενωση δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει στην εργοδοσία να φορτώσει την κρίση στις πλάτες των εργαζομένων, ενώ υπογραμμίζει οτι θα υπερασπίσει το δικαίωμα στη δουλειά και την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.