ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Πίσω στη φυλακή ο αμετανόητος χρυσαυγίτης Νίκος Μιχαλολιάκος


Το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας ακύρωσε την αρχική απόφαση αποφυλάκισής του

Επιστρέφει σε καθεστώς κράτησης ο Νίκος Μιχαλολιάκος, καταδικασμένος για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας που ακύρωσε την απόλυσή του.Οι Εφέτες με το βούλευμα τους ακυρώνουν την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας που είχε αποφυλακίσει με όρους τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής.
O Μιχαλολιάκος συνελήφθη από αστυνομικούς στο σπίτι του στην Πεύκη, το μεσημέρι της Δευτέρας και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Λαμίας.
Το Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών, ακολουθώντας σχετική εισαγγελική πρόταση έκρινε ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα πρέπει να παραμείνει στη φυλακή, εκτίοντας την ποινή των 13 ετών που του έχει επιβληθεί για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
Την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου είχε αποφασίσει το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, διακόπτοντας την κράτηση του με την επιβολή περιοριστικών όρων μεταξύ των οποίων απαγόρευση μετακίνησης εκτός Αττικής, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και απαγόρευση συνάντησης με συγκατηγορουμένους του.
Το Συμβούλιο Εφετών υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση χαρακτηρίζει αμετανόητο και ύποπτο τέλεσης νέων αδικημάτων, επικαλούμενο μεταξύ άλλο την αρθρογραφία του σε ηλεκτρονικά μέσα όπου συνεχίζει να υμνεί τις έκνομες ναζιστικού τύπου πρακτικές της Χρυσής Αυγής, παρά την δίκη και την καταδίκη του για αυτές.
Με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκε αμετανόητος, υμνητής ναζιστικών έκνομων πρακτικών.
Το συμβούλιο, υιοθετώντας ανάλογη εισαγγελική πρόταση κρίνει ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα πρέπει να παραμείνει έγκλειστος καθώς εκτίει ποινή πολυετούς κάθειρξης για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην εγκληματική δράση της ΧΑ.