ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Ενιαίο φορέα στην Κεντροαριστερά θέλουν 7 στους 10


Την ώρα που φουντώνει η συζήτηση περί συνέργειας δυνάμεων στην Κεντροαριστερά και έχουν αρχίσει... τα όργανα στα κόμματα με φόντο τις χαμηλές πτήσεις στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, ένα πολύ ενδιαφέρον δημοσκοπικό εύρημα έρχεται να ενισχύσει αυτό που για αρκετούς αποτελεί κοινό αίτημα.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis, που παρουσιάστηκε σήμερα στην Διεθνή Διάσκεψη του Ινστιτούτου Τσίπρα, το 69% των ερωτηθέντων απάντησε υπέρ της σύγκλισης σε ένα ενιαίο σχήμα στην Κεντροαριστερά. Αντιθέτως, το 27% θέλει να συνεχίσει με τα ίδια σχήματα, ενώ το 4% είπε «δεν ξέρω/δεν απαντώ».Ακόμα πιο υψηλό είναι το ποσοστό υπέρ της σύγκλισης σε ένα σχήμα ανάμεσα σε αυτούς που προσδιορίζονται πολιτικά στους χώρους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Ειδικότερα το 83% από όσους δηλώνουν ότι πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και 83% στο ΠΑΣΟΚ θέλουν ενιαίο σχήμα.
Γενικά αυτοί που θέλουν τη σύμπραξη αυτοπροσδιορίζονται ως Κεντρώοι σε ποσοστό 81%, κεντροαριστεροί σε ποσοστό 78% και Αριστεροί σε ποσοστό 73%.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι υπέρ της σύγκλισης τάσσονται και ερωτώμενοι που προσδιορίζονται ως δεξιοί (51%) και κεντροδεξιοί (59%).

Στο ερώτημα πάντως αν πρέπει η χώρα να πάει σε πρόωρες εκλογές το 55% λέει όχι, έναντι 43% που λέει ναι και 2% που δεν πήρε θέση