ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Τα τηλεφωνήματα των Καραμανλήδων


Σε κουίζ για δυνατούς λύτες φαίνεται πως εξελίσσεται στη ΝΔ το ζήτημα «Κώστας Αχ. Καραμανλής», την ώρα που πυκνώνουν οι εσωκομματικές φωνές για την έξοδό του και από το γαλάζιο ψηφοδέλτιο στις Σέρρες.
Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής από την πλευρά του δεν προτίθεται να εξέλθει του ψηφοδελτίου, παραπέμποντας στην κρίση του σερραϊκού λαού, ενώ θεωρεί ότι η παραίτησή του από τη θέση του υπουργού λειτούργησε για την κυβέρνηση ως «βαλβίδα αποσυμπίεσης σε μια χύτρα ταχύτητας που ήταν εν βρασμώ». 
Εκείνο που θα σας αποκαλύψω όμως είναι ότι έντονη κινητικότητα για το ζήτημα της υποψηφιότητας του πρώην υπουργού Μεταφορών υπήρξε και από την πλευρά του πατρός Αχιλλέα
Ο παλαίμαχος πολιτικός, αδελφός του ιδρυτή της ΝΔ, μπροστά στα ομαδικά πυρά των άλλοτε καραμανλικών, αναζήτησε τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Και αυτός έκρινε, όπως μαθαίνω, σκόπιμο να υπάρξει μια παρέμβαση από την πλευρά του ώστε να μη θεωρηθεί ότι ήταν ο υποβολέας των… προτροπών.
Οι πηγές μου με διαβεβαιώνουν ότι η τηλεφωνική αναζήτηση εκείνο το απόγευμα δεν έφερε αποτέλεσμα (ενδεχομένως γιατί ο πρώην πρωθυπουργός βρισκόταν σε περιοχή που δεν είχε σήμα…). Κατόπιν αυτού οι πηγές μου αναφέρουν ότι ο Αχιλλέας Καραμανλής επικοινώνησε με τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος σε συνεννόηση με τον πρώην πρωθυπουργό ανέλαβε να μεταφέρει και τη διευκρινιστική δήλωση (των… κύκλων Καραμανλή) που εν πολλοίς «άδειαζε» τον Θόδωρο Ρουσόπουλο. Από την αντίδραση Ρουσόπουλου αντιλαμβάνομαι ότι και η δική τους επικοινωνία προσκρούει τώρα σε… φραγή κλήσεων.