ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

Αποπομπή της Μαρίας Συρεγγέλα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ


Την άμεση αποπομπή της υφυπουργού Εργασίας, αρμόδια για την Οικογενειακή Πολιτική και την Ισότητα των φύλων, Μαρίας Συρεγγέλα ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. μετά τις δηλώσεις της ότι οι έξι.. γυναικοκτονίες σε επτά μήνες δεν συνιστούν έξαρση στις δολοφονίες με έμφυλη διάσταση.
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί, η υφυπουργός Εργασίας μιλώντας σε εκπομπή του Open δήλωσε ότι «δεν υπάρχει έξαρση στις δολοφονίες με έμφυλη διάσταση», αλλά στις καταγγελίες βίας γενικότερα.
Η ίδια μάλιστα έφτασε στο σημείο να πει πως η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από τη Βενεζουέλα ή το Μεξικό, γιατί εκεί υπάρχουν πολύ περισσότερες γυναικοκτονίες.
Η υφυπουργός Εργασίας, όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ «ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας ισχυριζόμενη ότι οι έξι γυναικοκτονίες σε επτά μήνες δεν συνιστούν έξαρση στις δολοφονίες με έμφυλη διάσταση. Λίγο έλειπε να πανηγυρίσει για να υποτιμήσει το πρόβλημα».
 Στην ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητάει από τον πρωθυπουργό να την απομακρύνει από τη θέση της.
«Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο κ. Μητσοτάκης για την τεράστια αυτή προσβολή στη μνήμη των δολοφονημένων γυναικών και στις οικογένειες που θρηνούν, είναι να απομακρύνει άμεσα την κα. Συρεγγέλα από την θέση της» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

H Μαρία Συρεγγέλα, υφυπουργός Εργασίας και πρώην γραμματέας Ισότητας, μιλώντας για τις αυξανόμενες γυναικοκτονίες στη χώρα, αφού κατηγόρησε δημοσιογράφο ότι κάνει αντιπολίτευση, σχολίασε τις έξι γυναικοκτονίες στους τελευταίους επτά μήνες λέγοντας ότι υπάρχει αύξηση στις… καταγγελίες και όχι στις δολοφονίες.
Στη συνέχεια δήλωσε το αμίμητο πως «δεν συγκρινόμαστε με τη Βενεζουέλα, γιατί εκεί ή στο Μεξικό υπάρχουν περισσότερες γυναικοκτονίες».
Μάλιστα, σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της κατηγόρησε τους προκατόχους της, λέγοντας ότι κουκούλωναν τις καταστάσεις.