ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Ο Δ. Καμπουράκης και οι ανιστόρητες σταγόνες του

Απολαυστικό πρωινό με τον λάτρη των (κυριολεκτικά) σταγόνων ιστορίας γαλάζιο δημοσιογράφο Δ. Καμπουράκη στο «αληθινό ραδιόφωνο».
Σχολιάζοντας την ξενάγηση του πρωθυπουργού στην Αγ. Σοφία παρατηρεί επί λέξει ο Δημήτρης Καμπουράκης: «Καλό είναι να μάθει ο Τσίπρας μερικά πράγματα για την Αγιά Σοφιά διότι μεταξύ μας δεν είναι κι από τους πιο μορφωμένους..
πρωθυπουργούς που είχαμε ποτέ. Να ακούσει τον ξεναγό, να έχει και κανένα  Ελληνα ξεναγό να μην έχει μόνο Τούρκους –αν κι εκεί ξέρεις απαγορεύεται-διότι οι Τούρκοι ξεναγοί λένε κάτι αλλόκοτα και καλό είναι να είσαι προσεκτικός, διότι θα ακούς και κάποιες παπαριές συγνώμη τώρα. Εγώ πήγα μια φορά στην Έφεσο και μας έλεγε η ξεναγός ότι είναι τουρκικά μνημεία και μου έφυγε το κεφάλι. Έβλεπες τις κολώνες από τον καιρό του Αλεξάνδρου (!) και τις ελληνιστικές (!) κολώνες και σου έλεγε ότι είναι τούρκικες κι έλεγα παιδιά τι λέμε τώρα».
Μετά από μισή περίπου ώρα και αφού η εκπομπή συνεχίζεται με άλλα θέματα επανέρχεται ο Δ. Καμπουράκης : «Ο (ακροατής) κ. Βασίλης μας λέει ότι η πόλη της Εφέσου είναι της ρωμαϊκής εποχής και κανένα κτίσμα δεν χρονολογείται πριν το 88 μ.Χ., συγνώμη κύριε Βασίλη, λάθος».
Αντί λοιπόν να ασχολείται με την πλημμελή μόρφωση του πρωθυπουργού και το επίπεδο επαγγελματισμού των Τούρκων ξεναγών μήπως ο λάτρης της ιστορίας να ρίχνει πριν μιλήσει μια ματιά έστω στο wikipedia;

Α.Ψ. / ΕφΣυν (Παρασκήνια)