ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Ο ανεκδιήγητος και τα πρότυπά του

Ποιος άλλος; Ο ανεκδιήγητος τηλεπαρουσιαστής ισχυρίστηκε χθες στην εκπομπή που του προσφέρει ο ΣΚΑΪ ότι «είναι ένα μήνα και μία βδομάδα ο Λουκάς Παπαδήμος στο νοσοκομείο, χτυπημένος από πρώην συντρόφους του Ελληνα πρωθυπουργού». Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί φαιδρότητα, αν αυτός ο κύριος δεν ήταν σημαντική μονάδα στον εκτελεστικό-προπαγανδιστικό βραχίονα του σταθμού όπου εργάζεται.
Ωστόσο, δεν είναι ο πρώτος που διατυπώνει τέτοιες κατηγορίες ενάντια στο κυβερνών κόμμα και τον πρωθυπουργό της χώρας.
Πριν από τρία χρόνια, τον Ιούλιο του 2014, η τότε κυβερνητική εκπρόσωπος.. Σοφία Βούλτεψη είχε εκδώσει παρόμοια ανακοίνωση, με αφορμή το αίτημα του καταδικασμένου και βαριά ασθενούς Σάββα Ξηρού να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του σε κατ' οίκον περιορισμό.
Συγκεκριμένα, η κ. Βούλτεψη είχε δηλώσει αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα: «Δεν θα του επιτρέψουμε να καταστρέψει τη χώρα χρησιμοποιώντας τα μόνα όπλα που διαθέτει: το ψεύδος, τις ύβρεις και τις ένοπλες συνιστώσες του».
Η ομοιότητα των δηλώσεων Βούλτεψη και Μπογδάνου δεν είναι τυχαία. Εκπορεύονται από την ίδια σχολή σκέψης, που θέλει την Αριστερά εκκολαπτήριο της βίας και της τρομοκρατίας στην Ελλάδα.
Γιατί; Επειδή έτσι βολεύει πολιτικά εκείνους που άλλοτε χρησιμοποιούν την «αριστερή τρομοκρατία» και άλλοτε τη θεωρία των «δύο άκρων».
Αν και ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ με ανακοίνωσή του έδειξε να «αδειάζει» τον παρουσιαστή του, λίγες ώρες μετά, εκείνος από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίστηκε αμετανόητος.
Για να ακολουθήσει ο γνωστός Τζήμερος, ο οποίος τον διόρθωσε, χρεώνοντας σε νυν και όχι σε πρώην συντρόφους του πρωθυπουργού την επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου. Ο παρουσιαστής του ΣΚΑΪ επικρότησε τη διόρθωση.
Στημένο παιχνίδι; Ισως. Το ανησυχητικό γύρω από όλα αυτά είναι η στάση του προέδρου της Ν.Δ., Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος, μιλώντας στο Star, σημείωσε ότι «οι τρομοκρατικές οργανώσεις, οι οποίες δραστηριοποιήθηκαν στην Ελλάδα από τη Μεταπολίτευση, όλες έχουν ιδεολογικές αναφορές στον χώρο της Ακρας, Ακρας Αριστεράς».
Οταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προβαίνει σε τέτοιους ανιστόρητους συλλογισμούς που πλήττουν τη δημοκρατία, στην τηλεόραση θα κάνουν καριέρα διάφοροι Μπογδάνοι και στην πράξη θα επελαύνουν οι φασιστικές ορδές της Χρυσής Αυγής.

ΕΦ.ΣΥΝ. / 'Αποψη