ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Πληρώθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι στο Mega; Όχι βέβαια

MEGA Μετά την σχεδόν τρίμηνη ταλαιπωρία των εργαζομένων του Mega το κινητό τους έκανε τον πολυαναμενόμενο ήχο ή δόνηση και ενημερώθηκαν πως στους λογαριασμούς τους πιστώθηκε ο ένας από τους 2,5 οφειλόμενους μισθούς - που σε μία εβδομάδα θα γινόταν τρεις.
Ο ήχος ακούστηκε στα κινητά των ανθρώπων που βρίσκονται σε όλους τους ορόφους του κτιρίου της Μεσογείων. Εκτός από 30 άτομα. Είναι οι λεγόμενοι «ενοικιαζόμενοι» εργαζόμενοι του μεγάλου καναλιού. Κάμεραμέν και ηχολήπτες.
Τα συνεργεία που βγάζουν μεγάλο όγκο της δουλειάς και είναι απλήρωτα από τον περασμένο Νοέμβριο. Οχτώ μήνες.
Πρόκειται για  έμπειρους και μάχιμους επαγγελματίες που τρέχουν πρώτοι σε όλες τις επικίνδυνες αποστολές. Στους σεισμούς, τις πλημμύρες,  τις φωτιές, τα ατυχήματα,.. σε ζωντανά όλες τις ώρες του 24ώρου.
Ανθρωποι που «τρώνε» όλο το άγχος της δουλειάς, που δίνουν όλη τους την ενέργεια για να φέρουν πρώτοι την εικόνα στο σταθμό και η δουλειά τους αναγνωρίζεται διεθνώς, αφού οι περισσότεροι από αυτούς έχουν συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ξένα δίκτυα.
Τα συνεργεία αυτά παρόλο που είναι νυχθημερόν στο κανάλι δεν έχουν υπαλληλική σχέση αλλά θεωρούνται εξωτερικοί προμηθευτές. Κοινώς, «μπλοκάκια». Τι σημαίνει αυτό; Ότι έχουν αγοράσει μόνοι τους τον εξοπλισμό και πληρώνονται ανάλογα με τον αριθμό των βαρδιών που κάνουν. Έτσι ενώ είναι απλήρωτοι και βάζουν καθημερινά βενζίνη στα αυτοκίνητά τους για να φτάσουν όπου υπάρχει γεγονός, πληρώνουν από την τσέπη τους και τον ΦΠΑ.
Μετά τα δημοσιεύματα πως το πρόβλημα του Mega λύθηκε και πως άρχισε να ρέει χρήμα στους εργαζομένους, φίλοι και γνωστοί τους τους παίρνουν τηλέφωνο ανακουφισμένοι πως η περιπέτειά τους τελείωσε. Και αυτοί πρέπει να τους εξηγήσουν πως παρόλο που δουλεύουν στο Mega δεν πήραν ούτε ένα ευρώ.
Κανείς δεν μπορεί να τους απαντήσει πότε θα πάρουν τα χρήματα που έχουν να λαβαίνουν και πλέον είναι αυτοί που έχουν περιέλθει στην πιο δύσκολη θέση γιατί τα χρήματα των περισσοτέρων έχουν εξαντληθεί και σε λίγες μέρες, όπως λένε, δεν θα μπορούν να πηγαίνουν καν στη δουλειά.

Δημήτρης Κανελλόπουλος (ΕφΣυν)