ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Ο Γιώργος Τράγκας (με φρέσκια offshore) στα Panama Papers

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από το ICIJ το βράδυ της Δευτέρας τα ονόματα των προσώπων που εμπλέκονται στα Panama Papers και διατηρούν εταιρείες offshore σε φορολογικούς παραδείσους. Αναλύοντας στα στοιχεία στο OpenProject βρήκαμε και τον δημοσιογράφο, Γιώργο Τράγκα.
Ο Γιώργος Τράγκας φαίνεται να είναι μέτοχος της TACANA PORTFOLIO S.A. με έδρα τον Παναμά και μάλιστα... κρυφός μέτοχος αφού σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του επιμελητηρίου δεν εμφανίζεται πουθενά.
Σημειώνεται ότι όταν είχε εμφανιστεί το όνομά του δημοσιογράφου στη Λίστα Λαγκάρντ,.. είχε υποστηρίξει ότι βρισκόταν εκεί εξαιτίας μιας συναλλαγής του 2001 και είχε ισχυριστεί ότι το όνομά του βρισκόταν εκεί εξαιτίας σκοπιμοτήτων.
Αυτή τη φορά όμως (αν φυσικά δεν πρόκειται για συνωνυμία) η TACANA PORTFOLIO S.A. φαίνεται να είναι ενεργή υπεράκτια εταιρία και μάλιστα να έχει ιδρυθεί στις 28 Νοεμβρίου του 2014.
- περισσότερα στο thepressproject