ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Εμπόδια στο όνειρο του Φιλιππόπουλου να γίνει καναλάρχης

Το σχέδιο σωτηρίας του MEGA και τα στελέχη του STAR…

Ο μοναδικός «παίκτης» που επιθυμεί να βρεθεί λύση στο πρόβλημα του MEGA είναι ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος… Κι αυτό διότι βλέπει μπροστά του μια πρώτης τάξεως ευκαιρία από απλός εκδότης να γίνει και καναλάρχης. Είναι πέρα για πέρα θεμιτή η φιλοδοξία του, δεδομένου ότι τα κίνητρά του είναι αυστηρά επιχειρηματικά και δεν υποκρύπτονται πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες.
Ωστόσο από την πρόταση που έχει καταθέσει – σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προκύπτει η συγκατάθεση των πιστωτών του καναλιού ή έστω ότι θα «πειθαρχήσουν» κατά τη διάρκεια..
εφαρμογής ενός σχεδίου σωτηρίας… Με άλλα λόγια δεν υπάρχει κάποια συμφωνία που να διασφαλίζει ότι αν μπουν χρήματα στο κανάλι δεν θα τα διεκδικήσει αυτόματα η SONY ή κάποια άλλη εταιρία στην οποία χρωστάει το MEGA.
Επίσης, αβέβαιο είναι το σκέλος που αφορά στη χορήγηση τηλεοπτικής άδειας και φυσικά το κόστος που θα τη συνοδεύει.
Τέλος – κι αυτό ίσως είναι πιο σημαντικό αξιολογώντας τα «εμπόδια» που βρίσκει η πρόταση του Θεοχάρη Φιλιππόπουλου – η διάθεση της πλευράς Βαρδινογιάννη που κατά κοινή ομολογία ήταν πάντα τυπική στις υποχρεώσεις της με το MEGA, να απεμπλακεί από ένα προβληματικό μετοχικό σχήμα που δεν έχει μέλλον!
Φυσικά αυτό δεν είναι άσχετο από το γεγονός ότι η επιχειρηματική οικογένεια διαθέτει ήδη δικό της τηλεοπτικό σταθμό το STAR.
Κατά συνέπεια θεμιτή η φιλοδοξία Φιλιππόπουλου… Θεμιτή όμως και η επιθυμία των ανθρώπων του STAR που φαίνεται να έχουν επηρεάσει σε αυτή τη φάση τις κεφαλές της οικογένειας για να ρίξει το βάρος της αποκλειστικά στο κανάλι τους.
- από το enimerosi24