ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Οι μιντιάρχες πρέπει (επιτέλους) να πληρώσουν τα χρέη τους

Από την απραξία και την σιωπηρή συναίνεση και την ασυδωσία περνάμε στην φάση που θεσπίζονται καθαροί κανόνες στη λειτουργία των ΜΜΕ. Με το που αναλάβαμε καταλογίσαμε τα τέλη χρήσης συχνοτήτων, εφαρμόσαμε το νόμο για την φορολογία στην διαφήμιση και ψηφίσαμ τώρα το νόμο για τις συχνότητες για τις τηλεοπτικές άδειες.
Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας στο ρ/σ Στο Κόκκινο και στον Κώστα Αρβανίτη που μετξύ άλλων επισήμανε:
 - Οι ραδιοτηλεοπτικές επιχειρήσεις και οι καναλάρχες που έχουν πάρει δημόσιο χρήμα μέσω των τραπεζών πρέπει να το επιστρέψουν.
- Οι επιχειρηματίες που θέλουν να ασχοληθούν με τον κλάδο των μιντια πρέπει να καταβάλουν..
αυτά που οφείλουν. Αυτό έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτό στην μιντιακή Ιερουσαλήμ, ότι περνάμε σε μια διαφορετική φάση που στο νέο τοπίο οι κανόνες θα εφαρμόζονται.
- Οι διαδικασίες για την συγκρότηση του ΕΣΡ, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και σε θετική τροχιά και πολύ σύντομα θα έχουμε την διαδικασία της αδειοδότησης. Μετά απο 25 χρόνια θα μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο εφαρμόζοντας τα αυτονόητα. Όποιος εκπέμπει πρέπει να έχει νόμιμη άδεια. 
- Στην ΕΡΤ υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης, όμως γίνονται και πολλά σοβαρά βήματα, ενώ πλέον υπάρχει απόλυτη διαφάνεια σε σχέση με τις παραγωγές που γίνονται. Ομως θα πρέπει να δώσουμε την δυνατότητα στην διοίκηση να μπορέσει να λειτουργήσει και να διεκδικήσει και η ΕΡΤ το κομμάτι στην ενημέρωση που της αν'ηκει. Το κρίσιμο μήνυμα είναι πως το κάθε ευρώ πιάνει τόπο και δεν σπαταλάται.