ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Το ελληνικό παράδοξο των χρεοκοπημένων ΜΜΕ

Τα χρεοκοπημένα ΜΜΕ των εργολάβων συνεχίζουν να φυτοζωούν και να λαμβάνουν δάνεια, παρά τις ζημίες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που εμφανίζουν

Είναι ίσως παγκοσμίως πρωτοφανές φαινόμενο, επιχειρήσεις οι οποίες εμφανίζουν συνεχώς ζημιές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και οι οποίες δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνεια που έχουν λάβει σε προηγούμενα έτη, να εξακολουθούν να λαμβάνουν νέα δάνεια, δήθεν για να αποπληρώνουν τα προηγούμενα. Όπως φαίνεται από τον συγκριτικό πίνακα των ισολογισμών του 2014 σε σχέση με το 2013 οι «μεγάλες» εκδοτικές εταιρείες εμφανίζουν στο σύνολό τους (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) τεράστιες ζημιές, με «πρωταθλητές» τον Πήγασο και το Mega.
Είναι απορίας άξιον πώς το Mega με ζημιές 16,4 εκατομμύρια ευρώ έχει συνολικές υποχρεώσεις.. σε δάνεια που αγγίζουν τα 180 εκατομμύρια ευρώ!
Αντίστοιχα, ο Πήγασος με ζημιές 6,6 εκατομμύρια ευρώ έχει δάνεια και υποχρεώσεις 99,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Κι όλα αυτά την ώρα που καμία άλλη επιχείρηση ή βιοτεχνία δεν μπορεί να λάβει ούτε δάνεια κινήσεων.
Αυτό, λοιπόν, το σαθρό εκδοτικό κατεστημένο που επί σειρά ετών ήλεγχε την πολιτική ατζέντα με προκλητικές παρεμβάσεις, επιμένει όχι μόνο να «κρατηθεί» στο πολιτικο-οικονομικό στερέωμα , αλλά να συνεχίσει να... κρατάει στα χέρια του τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες και να χειραγωγεί την ενημέρωση του ελληνικού λαού.
- newsbomb