ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Αν αυτή είναι η Ευρώπη των ονείρων σας...

...για μένα -και όχι μόνο για μένα- είναι ένας εφιάλτης...


Ωραία, για την οικονομία της συζήτησης ας θεωρήσω ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη, προβληματική στη λειτουργία της, χωρίς πρόγραμμα κλπ, κλπ.
Οι ευρωπαίοι "σοβαροί" εταίροι με τους οποίους θα χτίσουμε το μέλλον μας, μέσα σε μια ένωση ίσων μελών είναι αυτοί που:
- Πρότειναν αύξηση των έμμεσων φόρων στον τουρισμό, σε τουριστική χώρα, τον Ιούλιο.
- Πρότειναν να υπάρχει άλλο ΦΠΑ στην ύδρευση, άλλο στην αποχέτευση (πιο υψηλό). Προφανώς διότι διέβλεψαν ότι θα πέσει το χέσιμο σύννεφο μετά τις προτάσεις τους και είπαν να το εντάξουν στα είδη πολυτελείας.
- Ανέχθηκαν ένας υπουργός Οικονομικών, προεδρεύων ενός άτυπου οργάνου (κατά δήλωση του ίδιου) να μπορεί να σουτάρει όποιον εκπρόσωπο κράτους δεν γουστάρει και να βγάζει αποφάσεις ερήμην του για τη χώρα του (αυτό φαντάζομαι ότι είναι το νέο ευρωπαϊκό κεκτημένο)
- Απαίτησαν την περικοπή του ΕΚΑΣ στους φτωχότερους συνταξιούχους (και ας αφήσουν κάποιοι..  το παραμύθι ότι αυτό που ζήτησαν ήταν να μειωθούν οι υψηλές συντάξεις. Ματάκια έχουμε και διαβάζουμε τι πρότειναν).
- Έδωσαν ρεσιτάλ αοριστολογίας και υποκρισίας, καθώς οποιοσδήποτε οικονομολόγος που σέβεται τον εαυτό του ξέρει ότι φορολογική ή ασφαλιστική μεταρρύθμιση μέσα σε 1-2 μήνες και μάλιστα με άμεσα ταμειακά αποτελέσματα είναι αδύνατη. Είναι απλώς ένα πρόσχημα που χρησιμοποιείται για να δείξουν οι δανειστές υπεύθυνοι.
Ακούω επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε υφεσιακά μέτρα, ενώ οι εταίροι και δανειστές πρότειναν τα αναπτυξιακά. Πού ακριβώς βρίσκονται αυτά; Όποιος τα έχει εντοπίσει έστω και σε ένα έγγραφο, έστω και σε μία πρόταση τους τελευταίους 5 μήνες παρακαλούμε να μας το κοινοποιήσει.
Αυτή είναι η Ευρώπη που ονειρεύομαστε; Αυτό το αλλοπρόσαλλο γραφειοκρατικό μπουλούκι, που εδώ και χρόνια δεν έχει λύσει ούτε ένα ζήτημα. Ούτε ένα. Σπρώχνει τα προβλήματα προς το μέλλον και απλώς βγάζει φετφάδες συμμόρφωσης προς τα πιο αδύναμα μέλη του.
Αν αυτή η Ευρώπη είναι των ονείρων σας, για μένα- και όχι μόνο για μένα- είναι ένας εφιάλτης...

Δημ. Σούλτας (fb)