ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Και υποτροφίες από το ΔΝΤ σε έλληνες δημοσιογράφους!

Το παραδέχτηκε επίσημα ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις -  Τι απάντησε στον Κουίκ

Στον Τέρενς Κουίκ απάντησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σχετικά με όσα αποκάλυψε ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ταμείο, Παν. Ρουμελιώτης περί σεμιναρίων και «εκπαίδευσης» ελλήνων δημοσιογράφων με σκοπό τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Στον υφυπουργό Επικρατείας που ζήτησε να πληροφορηθεί... ονόματα και διευθύνσεις, απάντησε πάραυτα ο υπεύθυνος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, αναφέροντας ότι το Ταμείο δεν έχει ποτέ διοργανώσει «εκπαιδευτικά σεμινάρια»  και πως μόνο δύο έλληνες δημοσιογράφοι, οι οποίοι δεν κατονομάζονται, συμμετείχαν στα προγράμματα υποτροφιών του Ταμείου. Ο Τέρενς Κουίκ φαίνεται πως δεν πείστηκε από την απάντηση Ράις και σε σχετική δήλωσή του αναφέρει ότι περιμένει «από.. 
την ΕΣΗΕΑ ή την ΠΟΕΣΥ ή οποιονδήποτε άλλο φορέα να γνωστοποιήσει αν υπήρξε πρόσκληση ενδιαφέροντος από το ΔΝΤ για αυτά τα ταξίδια «υποτροφίας» με ανοικτή συμμετοχή για όλους τους δημοσιογράφους ή, τελικά, έγινε επιλογή με άλλες διαδικασίες". Καλεί δε τους δύο δημοσιογράφους που συμμετείχαν να δώσουν μόνοι τους τα ονόματά τους διαφορετικά αναφέρει ότι θα απευθυνθεί ξανά στο ΔΝΤ.
Αναλυτικα η απαντητική επιστολή του Τζέρι Ράις στον υφυπουργό Επικρατείας έχει ως εξής:
«Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,
Σας ευχαριστώ για την από 18 Ιουνίου επιστολή σας. Σε απάντηση του άμεσου ερωτήματός σας μπορώ να σας πω ότι το ΔΝΤ δεν έχει ποτέ διοργανώσει εκπαιδευτικά σεμινάρια για Έλληνες δημοσιογράφους. Επί της ευκαιρίας του ερωτήματός σας όμως, θα ήθελα να σας δώσω μια πιο διευρυμένη απάντηση:
Από το 2006, το ΔΝΤ έχει υποστηρίξει ένα πρόγραμμα υποτροφιών που προσφέρει σε μικρές ομάδες δημοσιογράφων που προέρχονται κυρίως από χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος και από χώρες με αναδυόμενη οικονομία, την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις Εαρινές και Ετήσιες Συναντήσεις του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Το πρόγραμμα παρέχει μια ευκαιρία για τους δημοσιογράφους - που κατά κανόνα δεν είναι σε θέση να ταξιδέψουν και να παρακολουθήσουν αυτές τις συναντήσεις - να καλύψουν αυτές τις σημαντικές οικονομικές συζητήσεις και να συναντήσουν τους ηγετικούς διαμορφωτές της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής πολιτικής παγκοσμίως. Σε μερικές περιπτώσεις, το πρόγραμμα έχει επεκταθεί έτσι, ώστε να συμπεριλαμβάνει συμμετέχοντες από χώρες υψηλότερου εισοδήματος, που μπορεί όμως να αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες ή να έχουν δεχθεί τη στήριξη του Προγράμματος του ΔΝΤ.
Από το 2006, περίπου 300 δημοσιογράφοι από 90 χώρες έχουν προσκληθεί και έχουν παρακολουθήσει τις Ετήσιες και Εαρινές Συναντήσεις του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ενώ κατά τη διάρκεια αυτής της σχεδόν 10ετούς περιόδου, υπήρξαν μόνο 2 δημοσιογράφοι από την Ελλάδα.
Οι συμμετέχοντες με την ανωτέρω υποτροφία έχουν ακριβώς το ίδιο καθεστώς με οποιοδήποτε άλλο μέλος του Τύπου που καλύπτει τις Συναντήσεις, την ίδια πρόσβαση, περιορισμούς και εργασία στο Κέντρο Πολυμέσων.
Ελπίζω ότι αυτή η πληροφορία να είναι χρήσιμη.
Ειλικρινά δικός σας,
Gerry Rice
Διευθυντής Τμήματος Επικοινωνίας, ΔΝΤ» 
ΥΓ Στο «έλληνες δημοσιογράφοι» το«εψιλον» γράφεται με πεζό (όταν τα εθνικά ή τα πατριδωνυμικά έχουν θέση επιθέτου, γράφονται με μικρό αρχικό). Ολοι μα όλοι στο ιντερνετ το γράφουν με κεφαλαίο. Βλέπετε στο διαδίκτυο δεν χρησιμοποιούνται διορθωτές που ξέρουν και δυο γράμματα παραπάνω...