ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Power game Μπόμπολα-Ψυχάρη στο Mega...

...για τον διευθυντή ειδήσεων και με φόντο τη συγχώνευση ΔΟΛ-Πήγασου

Πολλές φορές στην 25χρονη ιστορία του Mega οι μέτοχοι του καναλιού, ισχυροί εκδότες και επιχειρηματίες, έχουν βρεθεί να διαφωνούν αλλά τελικά να βρίσκουν την κοινή συνισταμένη μέσα από τη σύνθεση και τις αμοιβαίες υποχωρήσεις. Σήμερα, για πρώτη ίσως φορά ακούγεται η λέξη veto με αφορμή τα πρόσωπα και τη στρατηγική του κεντρικού δελτίου ειδήσεων που ανέκαθεν αποτελούσε τη ναυαρχίδα του σταθμού στο power game της εξουσίας και του κύρους.
Ο Φώτης Μπόμπολας που κατέχει και το μεγαλύτερο ποσοστό από όλους στη μετοχική σύνθεση του καναλιού είναι κατηγορηματικά αντίθετος και δεν δέχεται κουβέντα για την παραμονή του Χρήστου Παναγιωτόπουλου στη θέση του διευθυντή ειδήσεων. Το άλλοτε αγαπημένο παιδί του.. Χρήστου Λαμπράκη στηρίζεται ακόμη από τον Σταύρο Ψυχάρη που εκτιμά ότι το κανάλι μπορεί να ανακάμψει με την υπάρχουσα καθοδήγηση και ότι αρκούν οι αλλαγές στα πρόσωπα του δελτίου.
Ούτε και εκεί όμως έχει βρεθεί η τελική σύνθεση. Αν δεχθούμε ότι ο Γιάννης Πρετεντέρης είναι αναντικατάστατος στη θέση του βασικού σχολιαστή δεν συμβαίνει το ίδιο και με τον Παύλο Τσίμα. Αρχικά είχαν αποφασίσει να τον απομακρύνουν, του έκοψαν μάλιστα και την εκπομπή έρευνας που είχε. Τώρα συζητούν την παραμονή του αλλά ο ίδιος ζητάει πίσω και την εκπομπή του.

Και στη μέση Βαρδινογιάννης

Ο ενδεχομένως απρόβλεπτος παράγοντας που δεν αποκλείεται να λειτουργήσει συμβιβαστικά είναι η οικογένεια Βαρδινογιάννη που αποτελεί τον τρίτο πυλώνα του Mega (από τους αρχικά πέντε αν προσθέσουμε και τους Αριστείδη Αλαφούζο και Κίτσο Τεγόπουλο). Οι έως τώρα πληροφορίες πάντως την φέρνουν να μην έχει -τελικά- πρόβλημα με την παραμονή Παναγιωτόπουλου στο τιμόνι των ειδήσεων.
Το τελικό ξεκαθάρισμα αναμένεται να γίνει μέσα στα επόμενα 24ωρα και αν δεν υποχωρήσει μία από τις δύο πλευρές κανείς δεν γνωρίζει που μπορεί να καταλήξει η αντιπαράθεση και κυρίως ποιος θα είναι ο αντίκτυπος: Αφενός στο ίδιο το κανάλι και αφετέρου στις συζητήσεις για τη συγχώνευση ΔΟΛ - Πήγασου.
Σημειώνεται ότι η βασική διαφωνία μεταξύ των δύο πλευρών εδράζεται στην απαίτηση του Σταύρου Ψυχάρη να έχει το 51% στη νέα εταιρεία που θα προκύψει από τη συγχώνευση.
- από το koolnews