ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Ανωθεν γραμμή για την πρόσληψη «εκλεκτών» στη ΝΕΡΙΤ

Μυστικά και ψέματα για τις αξιολογήσεις

Πολλά ακούγονται τις τηλευταίες ημέρες για το θέμα των αξιολογήσεων που θα οδηγήσουν κάποια στιγμή στην πρόσληψη των 224 εργαζομένων (δημοσιογράφων και άλλων ειδικοτήτων) εκτός ΑΣΕΠ στη ΝΕΡΙΤ.
Στο στόχαστρο μπήκε μάλιστα για ακόμη μία φορά η ICAP. Η εταιρεία που πληρώθηκε αδρά για να φέρει σε πέρας τη δουλειά αλλά δεν την ανέλαβε, τελικά, δεν είναι προφανώς και τόσο «αμέτοχη» με το θέμα, αφού υπάρχουν πληροφορίες ότι στελέχη της βρέθηκαν διά της πλαγίας οδού ανάμεσα στους περίφημους αξιολογητές.
Στο διά ταύτα τώρα, υπάρχει πληροφόρηση πως έχει πέσει... άνωθεν γραμμή να υπερισχύσει στις αξιολογήσεις κυρίως η τηλεοπτική εμπειρία κι ας υπάρχουν δημοσιογράφοι που θα κληθούν να.. 
εργαστούν στα ραδιόφωνα και στην ιστοσελίδα της ΝΕΡΙΤ. Αυτό σημαίνει πως ήδη έχουν επιλεγεί κάποιοι «εκλεκτοί» που ανήκουν στο στενό περιβάλλον της διοίκησης και θα προτιμηθούν ακόμη κι από αξιότερους και κυρίως πιο έμπειρους στο ρεπορτάζ συναδέλφους. Η κρισιμότητα του θέματος οδήγησε τους δημοσιογράφους του Πρώτου Προγράμματος που έχουν υποβάλει αίτηση στη ΝΕΡΙΤ να ορίσουν συνάντηση.
Στο μεταξύ ο Μιχάλης Μεϊμάρης, καθηγητής στο Τμήμα ΜΜΕ και Επικοινωνίας στο ΕΚΠΑ που πήρε μέρος στις αξιολογήσεις, έφυγε από την ομάδα, διαφωνώντας με τη διαδικασία και θεωρώντας το όλο πλαίσιο της φόρμας αξιολόγησης πολύ στενό, ασφυκτικό και εν τέλει παραπλανητικό

ΥΓ. Διέρρευσε επιστολή μελών του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ που έχουν πρόβλημα να συνεργαστούν με το Δ.Σ. και κυρίως με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Γιώργο Προκοπάκη, όσο εκείνος υπερβαίνει τις αρμοδιότητές του.
-media/ Ελευθεροτυπία