ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Να προστατέψουμε τους 14 του Ριζοσπάστη

Συνέλευση των εργαζόμενων στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ

Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ», όπου δημοσιοποιούνται 14 ονοματεπώνυμα δημοσιογράφων του, γιατί προσέτρεξαν στο συνδικαλιστικό Σωματείο τους, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έχει να παρατηρήσει τα ακόλουθα:
Οι δεκατέσσερις δημοσιογράφοι, οι οποίοι απέστειλαν την επιστολή στην ΕΣΗΕΑ ζητώντας να αναλάβει πρωτοβουλίες ενόψει απολύσεων και καταβολής δεδουλευμένων έως και έξι μήνες, εξάντλησαν προηγουμένως κάθε μέσο, ώστε να λυθούν τα εργασιακά τους προβλήματα εσωτερικά.
Η διεύθυνση της εφημερίδας αποφεύγει να απαντήσει στα ερωτήματα των εργαζομένων και απαγορεύει ακόμα και τη σύγκληση συνέλευσης των συντακτών! Μάλιστα, από τη στιγμή της αποστολής της επιστολής στην ΕΣΗΕΑ έχει ξεκινήσει ένας γύρος πιέσεων, απομόνωσης και..
 απαξίωσης των συντακτών οι οποίοι απέστειλαν την επιστολή, που ερμηνεύεται ως «αγώνας κατά του ΚΚΕ».
Το Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση, έχει επανειλλημμένα καλέσει τον εκπρόσωπο των συντακτών στην ΕΣΗΕΑ, ο οποίος όμως δεν έχει ανταποκριθεί στις προσκλήσεις μας.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα προστατέψουμε τους συναδέλφους μας με κάθε τρόπο και θα αγωνιστούμε μαζί τους για τα εργασιακά τους δικαιώματα. Είναι επαγγελματίες δημοσιογράφοι, που εργάζονται στην εφημ. «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» και δεν πρέπει να αποστερηθούν τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα και ό,τι η Εργατική Νομοθεσία τους επιτρέπει.
Για το λόγο αυτό, καλούμε όλους τους συναδέλφους της εφημερίδας «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» σε συνέλευση τη Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013 στις 14.30 στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1 ος όροφος).

- ΠΡΟΣ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΡΑΜΜΟ: ΑΝ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Δ,Σ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ, ΘΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑΤΕ ΩΣ...ΚΑΤΑΔΟΤΗ, ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ; (διαβάστε τι γράφει η Πόπη Χριστοδουλίδου)