ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Στα «μαλακά» κι ο Πάσχος Μανδραβέλης στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ

Του επιβλήθηκε τρίμηνη διαγραφή από τα μητρώα της Ενωσης για άρθρο του σχετικά με τις απεργίες και την ΕΡΤ

Μετά την επίπληξη του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ για τον Στέλιο Κούλογλου έρχεται η «τιμωρία» του δημοσιογράφου της «Καθημερινής», Πάσχου Μανδραβέλη. Σε αντίθεση όμως με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ και ιδιοκτήτη του site TVXS που «έπεσε στα μαλακά» – όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, στο συντάκτη της «Καθημερινής», Πάσχο Μανδραβέλη επιβλήθηκε 3μηνη διαγραφή!
Τα παραπάνω γράφει το σάιτ enimerosi24 για τον Πάσχο Μανδραβέλη κι εμείς με τη σειρά μας θα θέλαμε να διορθώσουμε -συμπληρώσουμε ότι κι ο Πάσχος Μανδραβέλης έπεσε στα «μαλακά» για τα όσα έγραψε και εξακολουθεί να γράφει στην «Καθημερινή»... Ο Πάσχος Μανδραβέλης είχε παραπεμφθεί στο ΠΠΣ για άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή» με..
τίτλο «Μια αδιάφορη απώλεια» που αφορούσε στην απεργία των δημοσιογράφων της ΕΡΤ. Μεταξύ άλλων ο Μανδραβέλης έγραφε:
«Αλήθεια! Πήρε κανείς είδηση ότι εδώ και μία εβδομάδα δεν έχουμε ΕΡΤ; Έλειψε σε κανέναν, όχι μόνο η ΕΤ1 (για την οποία κλαίνε πολλοί ότι σαν κλείσει θα χαθεί ο ελληνικός πολιτισμός), αλλά και η ΝΕΤ και η ΕΤ3; Βεβαίως όλοι συνεχίζουμε αγόγγυστα να πληρώνουμε 4,25 ευρώ μηνιαίως για υπηρεσίες που δεν ξέρουμε αν χρειαζόμαστε, αλλά σίγουρα δεν μας λείπουν. Διότι αν μας ενδιέφεραν οι εκπομπές των κρατικών καναλιών, θα υπήρχε κάποια διαμαρτυρία για την έλλειψή τους. Θα κουνιόταν έστω ένα φύλλο στη δημόσια σφαίρα».
Ο Μανδραβέλης σε επιστολή του προς τα μέλη του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ τον περασμένο Ιανουάριο, τόνιζε ότι η δίωξή του «ξεπερνά το εν λόγω άρθρο κι αγγίζει θέματα ελευθερίας του λόγου των δημοσιογράφων» κι ως εκ τούτου «ορίζει ως πρώτο μάρτυρα τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ κ. Δημήτρη Τρίμη για να ξεκαθαρίσει αν το συλλογικό μας όργανο θέτει όρια στην ελευθερία των δημοσιογράφων να ασχολούνται κάποια θέματα, όπως είναι οι συνδικαλιστικές πρακτικές στον χώρο μας».

Υ.Γ: Η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου αναμένεται να καθαρογραφεί και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί...