ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Μια διάλεξη για γραφίστες και τα φύκια των Ισπανών στον Ελ. Τύπο (της Γιάννας)


Διάλεξη για γραφίστες αλλά και δημοσιογράφους, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου και ώρα 7:30μμ, στα γραφεία της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας (Μυλλέρου 19). Πέντες επαγγελματίες του χώρου συζητούν για τον ρόλο των γραφημάτων στις εφημερίδες. Εμπειρίες, τρόπος δημιουργίας, παρουσίαση stylebook, η επιρροή των Ισπανών σχεδιαστών στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, φωτορεαλιστικά σχέδια, η δημοσιογραφία στο γράφημα είναι τα θέματα συζήτησης.
Θα μιλήσουν: o αρχισυντάκτης της εφημερίδας Καθημερινή Γιάννης Βαθυάς, η art director της εφημερίδας Καθημερινή Βαλεντίνα Βιγιέγκας-Νίκα, η infographic designer της εφημερίδας Ελεύθρος Τύπος Ζωή Κατσιγιάννη, ο infographic designer της Καθημερινής Πάνος Κωνσταντόπουλος και ο 3D graphic designer Δημήτρης Μπατής.
Aπορία zoornalistas: Οι ισπανοί σχεδιαστές δεν ήταν αυτοί που τσέπωσαν κάποια εκατομμυρία πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλλες στον..«εξωγήινο» Ελεύθερο Τύπο της Γιάννας που με τέτοιες «ευφυείς» κινήσεις έριξε την εφημερίδα στα βράχια;
Ας μην αδικούμε όμως τη διάλεξη που σύμφωνα με το δελτίο τύπου φαίνεται να έχει ενδιαφέρον μιας και τα πρόσωπα που συμμετέχουν έχουν περγαμηνές - συγκεκριμένα η art director της εφημερίδας Καθημερινή, Βαλεντίνα Βιγιέγκας-Νίκα έχει τιμηθεί για τη δουλειά της με διεθνείς διακρίσεις και βραβεία.