ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΕΣΡ: Πρόστιμα, συστάσεις και έλεγχος για το Contra Channel


Με πρόστιμα συνολικού ύψους 123.000 ευρώ «φιλοδώρησε» χθες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης τρία κανάλια και δύο ραδιόφωνα, ενώ ακόμη δεν έχει καταλήξει σε απόφαση για τη μεταβίβαση και την αλλαγή του χαρακτήρα του Contra TV (πρώην Τηλεφώς).

Την... τιμητική του χθες είχε το Alter στο οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ για την εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» (19/4/10) κατά την οποία μεταδόθηκε τηλεφωνική συνομιλία του Μ. Τριανταφυλλόπουλου με τον Χριστόδουλο Ξηρό. Η ολομέλεια του ΕΣΡ εξέτασε την υπόθεση έπειτα από καταγγελίες πολιτών και αποφάσισε ότι υπήρξε μέσω των όσων είπε και ο δημοσιογράφος «ανάδειξη της τρομοκρατίας» σύμφωνα με τον πρόεδρο του συμβουλίου Ι. Λασκαρίδη. Στο ίδιο κανάλι επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ για παράλειψη σήμανσης πριν από διαφημιστικά μηνύματα, ενώ τιμωρήθηκε και με ισόποσο πρόστιμο για κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας, έλλειψη ευπρέπειας και ποιοτική υποβάθμιση προγράμματος στην εκπομπή «Ζαμανφού» της Αννίτας Πάνια.

Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στον Σκάι TV για μη τήρηση πολιτικής πολυφωνίας σχετικά με τα ποσοστά προβολής Ν.Δ. και ΚΚΕ κατά το δίμηνο Ιούλιος-Αύγουστος 2010 ενώ απλές συστάσεις επιβλήθηκαν σε Star και ΝΕΤ για τον ίδιο λόγο αλλά μόνο ως προς τα ποσοστά της Ν.Δ. Το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο 40.000 ευρώ στο... «Ζευς TV» (Λαρίσης) για υπέρβαση ορίου διαφημίσεων, δικτύωση άνευ αδείας και έλλειψη σχετικής σήμανσης αλλά και διότι, ενώ είναι ενημερωτικός σταθμός, δεν διαθέτει δελτία ειδήσεων.

**Τη μεταβίβαση του Contra Channel (πρώην Τηλεφώς) και την αλλαγή χαρακτήρα του καναλιού (από μη ενημερωτικός σε ενημερωτικός) ελέγχει το ΕΣΡ. Ο κ. Λασκαρίδης τόνισε ότι η ολομέλεια δεν έχει καταλήξει σε απόφαση αλλά διευκρίνισε ότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία, δεν μπορεί να υπάρξει αλλαγή του χαρακτήρα ενός ραδιοτηλεοπτικού μέσου.


ΣΩ.ΜΑ / Ελευθεροτυπία