ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Πλήρωσε τελικά η Σουλοπούλου στο συγκρότημα της «Μακεδονίας»

Μπροστά στην απειλή πραγματοποίησης 24ωρης απεργίας στο συγκρότημα της “Μακεδονίας” και μάλιστα από το κοινό μέτωπο των τριών Ενώσεων Συντακτών, Τεχνικών, Προσωπικού, τελικά η διοίκηση και η εκδότρια Βίκυ Σουλοπούλου εδέησαν να πληρώσουν σήμερα τον μισθό του Ιουλίου (!) στους εργαζόμενους.

Αυτό γίνεται κάθε φορά στη “Μακεδονία” από την κυρία του συγκροτήματος, που σαδιστικά αντιμετωπίζοντας τους εργαζόμενους αποφασίζει να καταβάλλει τους μισθούς τους μόνο μετά από την απειλή μιάς απεργίας και αφού έχει προκαλέσει την... αγανάκτηση στους πάντες. Αυτή που επιδιώκει να περικόψει τους μισθούς (κατά 12.5% για έξι μήνες) και ζητάει την απάντηση-συναίνεση των εργαζομένων.

Η εργασιακή συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη βδομάδα και όχι μόνο δεν υπάρχει περίπτωση να συναινέσουν οι εργαζόμενοι, αλλά το κλίμα μετά τη νέα καθυστέρηση στις πληρωμές έχει οξύνει τα πνεύματα σε βαθμό που κανένας δεν θέλει καν να συζητήσει την όποια πρόταση της εκδότριας.

ΕΚΡΥΘΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ «ΑΓΓΕΛΙΑΦΟΡΟ»
Στον “Αγγελιοφόρο” τα πράγματα οδηγούνται στα άκρα με αποκλειστική ευθύνη της οικονομικής διεύθυνσης της εφημερίδας, με την οποία συναντήθηκαν σήμερα το απόγευμα οι αντιπροσωπείες των τριών Ενώσεων (ΕΣΗΕΜΘ, ΕΤΤΘ, ΕΠΗΕΘ). Η διοίκηση επιμένει στην παρακράτηση του 12.5% τους επόμενους έξι μήνες, σε εφαρμογή του νέου αντεργατικού νόμου 3846, λέγοντας γενικά κι αόριστα ότι μπορούν να επιστραφούν με την πρώτη κερδοφόρα χρονιά που υπολογίζει να είναι το 2013 (!).

αναδημοσίευση από asyntaxtostypos