ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Το μακρύ ζεϊμπέκικο των αμβλώσεων (here comes the flood…)


Ο συμβιβασμός που θα μπορούσε να κάνει η ΝΔ, που (μαζί με τους φιόγκους και τα κουδουνάκια των ΜΜΕ) θα έρθει να προσφερθεί σε συσκευασία δώρου. Ξετυλίξτε το και μια σούπερ έκπληξη σας περιμένει!


Λετς κατ το δι τσέης, που λένε και στο Χάρβαρντ, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.Ορίστε τι είχε πει στο Mega ο Κυριάκος Βελόπουλος για τις αμβλώσεις:
«Σέβομαι την Ελληνίδα μάνα, η απόφασή της είναι απόφασή της, πρέπει, όμως, το κράτος να την στηρίξει, να έχει κοινωνικές δομές, ψυχολόγους και οικονομικά να τις στηρίξει. Οι περισσότερες μανούλες δεν θέλουν να κάνουν την άμβλωση, άρα πρέπει η πολιτεία να τις στηρίξει. Ως χριστιανός ορθόδοξος έχω τις επιφυλάξεις μου».

Πάμε και στη «ΝΙΚΗ», που τα λέει χύμα και τσουβαλάτα:
«Το “δικαίωμα” της έκτρωσης δεν εδράζεται σε καμία ιατρική και νομική λογική και είναι γέννημα πολιτικών εμμονών και ιδεοληψιών, την ίδια μάλιστα στιγμή, όπου υπάρχουν νομικές αντιφάσεις για το ζήτημα της ζωής στο συνολικό εθνικό μας δίκαιο. Ως Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα “NIKH”, με σταθερή αναφορά στις αξίες του Ελληνισμού και της Ρωμηοσύνης, πιστεύουμε ότι ΚΑΝΕΝΑΣ απολύτως δεν έχει δικαίωμα προκλήσεως βλάβης στο έμβρυο καθ’ ότι είναι αυτόνομος οργανισμός με την δική του ψυχή και το δικό του αναφαίρετο δικαίωμα στην ζωή από την στιγμή της σύλληψης! Ως εκ τούτου, είναι σταθερή και αμετάβλητη πολιτική θέση της “ΝΙΚΗΣ”, η νομική προστασία της ανθρώπινης ζωής από την πρώτη της στιγμή της σύλληψης».

Για την Πλεύση Ελευθερίας το ‘ψαξα αλλά δεν βρήκα τίποτα ούτε μέσω γκουγκλ, πέρα από κάτι αναφορές ότι ορισμένοι υποψήφιοι του κόμματος δεν τις καλοβλέπουν τις αμβλώσεις. Κατά τ’ άλλα ομίχλη και καταχνιά.

Με τους Σπαρτιάτες δεν το συζητώ καν, αν πέρναγε απ’ το χέρι τους θα τα μαντρώνανε τα θηλυκά στο γυναικωνίτη, οπότε τι μας μένει; Μα φυσικά η Νέα Δημοκρατία…

Εδώ έχουμε ένα θέμα, γιατί από τη μία όσα και να σούρνει κανείς στον Κυριάκο, το χαρτί του δικαιωματισμού μια χαρά το έχει παίξει. Κι από την άλλη, η Εκκλησία (η επίσημη Εκκλησία, λέω!) που στήριξε με όλες τις δυνάμεις της τους γαλάζιους, κάτι θα θέλει ως αντάλλαγμα. Πρωτίστως οικονομικές παραχωρήσεις διότι το μοναστήρι να ‘ναι καλά κλπ. κλπ., αλλά δεν αποκλείεται να απαιτηθεί και κάτι παραπάνω σε ηθικό επίπεδο. Δεν τον νοιάζει τον Ιερώνυμο θα μου πείτε και θα συμφωνήσω, γνωστή πασοκάρα γαρ, αλλά δεν είναι μόνος τους ο Αρχιεπίσκοπος στην ιεραρχία και κάπως θα πρέπει να κατευνάσει τους ρασοφόρους ταλιμπάν. Τον γάμο των ζευγαριών ιδίου φύλου τον έχουν κερδίσει πανηγυρικά, άρα τις τους μένει για να γλείψουν κι αυτοί κάνα κοκαλάκι; Μα φυσικά ένας περιορισμός των αμβλώσεων…

Ένας λελογισμένος (να βάλω εισαγωγικά;) περιορισμός, όχι να τις πάνε στις οκτώ βδομάδες ρε φίλε, αλλά γιατί όχι στις δεκάξι για αρχή, πάντα με φροντίδα αν κινδυνεύουν οι ζωές της εγκύου και του εμβρύου, αλλά και για τα θύματα των βιασμών, τα γνωστά που ακούμε τόσα και τόσα χρόνια. Τα δίνεις τα ανωτέρω και αποκομίζεις για αρχή τα πλατιά χαμόγελα του ιερατείου και για τη συνέχεια όσα ψήφια χρειάζεσαι για να πιάσεις τα τρία πέμπτα που απαιτεί η αναθεώρηση του Συντάγματος. Συμβιβασμός, δεν λέω, αλλά άμα δείξουν οι κυλιόμενες μετρήσεις και η απέραντη σοφία του Σταν Γκρίνμπεργκ ότι οι Έλληνες με τις Ελληνίδες μπορούν να το καταπιούν, θα είναι ένας συμβιβασμός που (μαζί με τους φιόγκους και τα κουδουνάκια των ΜΜΕ) θα έρθει να προσφερθεί σε συσκευασία δώρου. Ξετυλίξτε το και μια σούπερ έκπληξη σας περιμένει!

Υ.Γ.: Για την ιστορία, επισυνάπτω ένα τουί της φρέσκιας υφυπουργού Υποδομών Χριστίνας Αλεξοπούλου, από το 2019, όταν η Εκκλησία καθιέρωσε την «Ημέρα αγέννητου παιδιού»:
«Η προστασία του αγέννητου παιδιού, συνιστά κορυφαίο ζήτημα ηθικής και αποτελεί θεμελιώδη παράγοντα στην αντιμετώπιση του δημογραφικού. Διότι “το αγέννητο παιδί είναι άνθρωπος, εικόνα Θεού, εξ άκρας συλλήψεως”».

Χρήστος Ξανθάκης
Voices / newpost (27.6.2023)